Logo vierklank.nl
 Voor kinderen is er veel te doen op 26 augustus, zoals robots maken, voorgelezen worden, muziekinstrumenten uitproberen, theater-les volgen, dansen en schilderen.
Voor kinderen is er veel te doen op 26 augustus, zoals robots maken, voorgelezen worden, muziekinstrumenten uitproberen, theater-les volgen, dansen en schilderen.
Kunst & Cultuur

Open Huis in Het Lichtruim

Zaterdag 26 augustus van 13.00 tot 17.00 uur bruist het in Het Lichtruim aan het Planetenplein in Bilthoven. KunstenHuis De Bilt-Zeist, Idea Bibliotheek, Reinaerde, Basisschool Wereldwijs, Kinderopvang De Bilt en Centrum voor Jeugd en Gezin gooien de deuren wagenwijd open en organiseren een middag met een gevarieerd programma voor jong en oud. Er zijn kinderworkshops, beeldende kunstdemonstraties, muziekoptredens van lokale bands en meer.

In de hal van Het Lichtruim presenteren alle samenwerkingspartners zich op de informatiemarkt. Daarbij schuiven ook FairTrade en Stichting Kunst en Cultuur De Bilt bij aan. Op het voorplein treden op een speciaal hiervoor gebouwd podium bandjes en singer-songwriters op uit Bilthoven en omgeving. Ook is er een dansoptreden van Dansschool De Bilt-Zeist. Bij de bibliotheek wordt er voorgelezen aan de jongste kinderen, de oudere kinderen kunnen aan de slag met het bouwen en programmeren van een eigen robot. Verder zijn er presentaties en computerworkshops.

Workshops
Bij KunstenHuis De Bilt-Zeist zijn er tal van workshops te volgen zoals inloopworkshops kinderatelier, circus, kinderdans, peuterdans en klassiek ballet, musical en theater. In de muzieklokalen kan men allerlei instrumenten uitproberen, proeflessen volgen en kennismaken met de docenten. In Theater Het Lichtruim zijn filmpresentaties van de voorstellingen Abeltje en Peter Pan te zien.

Reinaerde i.s.m. Cafetaria de Rooij verzorgt de inwendige mens met heerlijke koffie, thee en andere drankjes. Bij kinderboerderij De Schaapskooi is een springkussen en zijn er andere kinderactiviteiten. Ga kijken bij basisschool Wereldwijs, je kunt door de hele school lopen. En ben je na een luie vakantie wel toe aan wat beweging, doe dan mee met de bootcamp van Kinderopvang De Bilt. Kom en laat je inspireren, om vervolgens lekker uit te rusten met een drankje op het Open Huis-terras. Kijk voor meer informatie op de websites van de organiserende partners: www.kunstenhuis.nl, www.ideacultuur.nl of op Facebook van Reinaerde en Het Lichtruim.

Muziek in de ochtend!
Speciaal voor jonge kinderen is er een ochtendprogramma bij de Muziekschool van het KunstenHuis. Kinderen vanaf 0 jaar (en hun ouders) kunnen gratis meedoen met open lessen speciaal voor hen: Van 10.15 - 10.45 uur: Muziek op Schoot - 0 tot 4 jaar, 10.45 - 11.15 uur: Bij de Handjes piano – 5 tot 7 jaar, 11.15 - 11.45 uur: Muziek4Kids – 6 tot 9 jaar en van 13.15 - 13.45 uur: Wonderland Muziek + voorlezen i.s.m. Bibliotheek Idea - 4 tot 6 jaar. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is het raadzaam om je vooraf aan te melden. Aanmelden kan tot 21 augustus via muziek@kunstenhuis.nl.

Meer berichten