In goede stemming vertrekken de gasten naar Leerdam.
In goede stemming vertrekken de gasten naar Leerdam.

Rode Kruis bezorgt ouderen heerlijke dag met rondvaart

Algemeen Ouderen

Op woensdag 9 augustus bezorgde het Rode Kruis haar 64 gasten uit Maartensdijk en De Bilt een heerlijke dag met een rondvaart in de omgeving van Leerdam. Aan boord stond een warm en koud buffet klaar.

door Kees Diepeveen

Het weer werkte prima mee. Bij terugkomst van de bussen rond 16.00 uur in Maartensdijk en De Bilt waren er uitsluitend blijde gezichten te zien en kon een grote groep terugkijken op een hele geslaagde dag.

Leerdam
Om 11.00 uur vertrokken 3 rolstoelbusjes en een touringcar met 64 gasten en 14 vrijwilligers van het Rode Kruis richting Leerdam. Onderweg piepte de zon al af en toe door het wolkendek heen. Rond 12.00 uur arriveerden de bussen in Leerdam. Na inscheping op de rondvaartboot werden de gasten uit Maartensdijk en De Bilt verwelkomd met een kopje koffie of thee.

Stralende zon
De vaartocht duurde drie uur. Gedurende de tocht genoten de passagiers volop van de mooie omgeving en van de stralende zon. Ook het zeer uitgebreide buffet met warme en koude gerechten viel bijzonder in de smaak. Alle gasten deden zich hieraan uitgebreid tegoed. Vooral de kroketten behoorden tot de favoriete gerechten maar ook de sorbets en andere ijsgerechten vonden gretig aftrek. Bij terugkomst verliep het ontschepen soepel. De touringcar en de rolstoelbussen werden vlakbij de loopplank geparkeerd waardoor de passagiers snel naar hun plaatsen geleid konden worden. Na het uitdelen van een flesje frisdrank vertrokken de bussen weer richting Maartensdijk en De Bilt.

De reacties van de gasten bij terugkomst zijn onverminderd enthousiast. Tevredenheid over de prachtige dag is unaniem. Het Rode Kruis is er weer in geslaagd vele mensen een heerlijke dag te bezorgen. Hulde aan organisatie en de vele vrijwilligers is op zijn plaats.

!