Olivijn, de steen der wijzen

Algemeen Algemeen

Op vrijdag 11 augustus om 16.00 uur presenteert Biltenaar en emeritus-hoogleraar Olaf Schuiling bij Bouwman Boeken in De Bilt zijn nieuwste boek Olivijn, De steen der wijzen. Het staat vol praktische toepassingen van het mineraal olivijn. Deze steen kan CO2 absorberen en omzetten in een onschadelijk zout. Volgens Schuiling is het daarom een revolutionaire oplossing voor klimaatverandering.

Jarenlang deed emeritus-hoogleraar geologie Olaf Schuiling onderzoek naar het bijzondere mineraal olivijn. Hij geldt als dé olivijnkenner van Nederland. De uitstoot van CO2 is tegenwoordig zo groot dat we de natuur een handje moeten helpen om het op te ruimen. Dat kan door de beschikbaarheid van olivijn te vergroten. Het mijnen van deze steen, die overal op aarde voorkomt, is eenvoudig en goedkoop. Volgens Schuiling is met olivijn de groene revolutie voor iedereen binnen handbereik.

De presentatie is vrijdag 11 augustus om 16.00 uur bij Bouwman Boeken, Hessenweg 168 De Bilt. De entree is gratis; s.v.p. aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of tel. 030 2200112.      (Tewin van den Bergh)