Edsel Rogers (r) is de nieuwe coördinator bij Emmaus De Bilt.
Edsel Rogers (r) is de nieuwe coördinator bij Emmaus De Bilt.

Emmaus De Bilt zoekt vrijwilligers

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Ruim 30 jaar geleden is Emmaus De Bilt als woon- en werkgemeenschap en een winkel van start gegaan. Het maakt deel uit van Emmaus Nederland en Emmaus Internationaal. Emmaus de Bilt voorziet door de inkomsten van hergebruik in eigen levensonderhoud van de gemeenschap. Daarnaast werken er ong. 20 vrijwilligers die zorgdragen voor de sorteer-, het prijzen- en de verkoopwerkzaamheden. Er is behoefte aan uitbreiding van het aantal medewerkers.

Douwe Tijsma is bestuurslid bij De Biltse vestiging: 'Ook Emmaus De Bilt zet zich in voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Overschotten worden gebruikt om projecten te steunen in binnen- en buitenland voor mensen of groepen die in armoede leven of aan organisaties die aan kleinschalige duurzame projecten werken'. Emmaus De Bilt heeft momenteel drie verkooplocaties. Tijsma: 'Aan de Burgemeester De Withstraat, waar ook de woonwerkgemeenschap is gevestigd, is een winkel met bric-a-brac, curiosa en kleding. Direct ernaast is de boekenwinkel, waar ook kinderboeken, platen en schilderijen worden verkocht. Aan de Looijdijk zit de derde winkel waar meubels, gereedschappen, elektrische apparaten en speelgoed wordt verkocht'.

Vrijwilligers
Emmaus De Bilt staat onder leiding van de nieuwe coördinator Edsel Rogers. Samen met vrijwilligers en bewoners werkt hij hard om van Emmaus De Bilt een succes te maken. Er zijn echter nog nieuwe vrijwilligers nodig: naast chauffeurs voor het ophalen is er behoefte aan medewerkers voor het sorteren en prijzen van spullen en de verkoop in de winkels. Rogers: 'De organisatie zamelt tweedehands spullen in, die in de drie kringloopwinkels in De Bilt verkocht worden. Emmaus is daardoor financieel onafhankelijk. Geld dat overblijft komt ten goede aan diverse projecten in binnen- en buitenland. Wat is er zo bijzonder aan vrijwilliger van Emmaus De Bilt te zijn? Je doet het voor de ander. Mensen die het minder hebben dan jij het hebt. Het is leuk werk, je doet het samen met andere vrijwilligers, je ontmoet veel verschillende klanten en komt bijzondere dingen tegen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met coördinator Edsel op tel. nr. 06 46200223.

Gezocht
Stichting Emmaus De Bilt zoekt  een chauffeur en een bijrijder. Edsel Rogers: 'Wij zijn op zoek naar een chauffeur het leuk vindt één of meerdere dagen in een vrachtauto spullen op te halen en weg te brengen? Daarnaast help je mee met het in- en uitladen van de vrachtwagen. Ook zoeken wij een vrijwilliger voor het sorteren en prijzen van kleding voor de winkel van Emmaus aan de Burgemeester de Withstraat. Iemand die verstand heeft van merken en mode en het leuk vindt kleding, tassen en schoenen die aangeboden worden door particulieren te beoordelen en te 'prijzen'. Ook moet de kleding in de winkel worden geëtaleerd en moet de winkel aantrekkelijk worden gemaakt voor de klanten. Deze vacature is goed te combineren met die van verkoper/verkoopster.

Meubels
Voor de verkoop in de meubelwinkel op de Looijdijk 85 en het verzorgen/inrichten van de winkel en kassawerkzaamheden zoekt Emmaus iemand voor op de woensdag-, donderdag-vrijdag- of zaterdagmiddag. Zijn of haar taak is het verkopen en etaleren van spullen en meubels. Het werk wordt gedaan in samenwerking met andere vrijwilligers en/of bewoners. Men zoekt iemand die affiniteit heeft met tweedehands, het leuk vindt in de winkel te verkopen en klantgericht is. Dit kan in combinatie met het sorteren van spullen en kleding.

Ophalen
Op afspraak - telefoonnummer 030 2210513 -, worden spullen gratis opgehaald mits deze nog goed te verkopen zijn. Ook kan men spullen tijdens de openingstijden bij Emmaus De Bilt langs brengen. De winkels aan de Burg. de Withstraat 16-18 zijn geopend op van woensdag t/m vrijdag van 13.00 uur t/m 17.00 uur en zaterdag van 13.00 uur t/m 16.00 uur en de meubelwinkel aan de Looydijk 85 is geopend op woensdag van 14.00 uur t/m 17.00 uur en zaterdag van 13.00 uur t/m 16.00 uur.