Dit wil ik 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Heel goede vrienden van ons (hij 89, zij 85 jaar oud) wonen in Loosdrecht. Wij (83 en 80 jaar) gaan graag naar hen toe; 't liefst via Groenekan en Tolakkerweg, want zij zelf kunnen/mogen niet meer met de auto weg.

Echter, mijn echtgenote onderging onlangs een pittige rugoperatie, revalidatie gaat nog maanden duren. Zij mag voorlopig niet langer dan een kwartiertje rechtop zitten, wij kunnen dan ook maar kort met de auto weg, iedere bult en ieder gaatje in de weg is pijnlijk. Op de weg van ons huis (bij zwembad Brandenburg) naar Loosdrecht telde ik vorige week (ik ga alleen totdat wij weer samen kunnen) maar liefst 33 obstakels en drempels.

Bij eventuele verdere aanpassingen, lees ik in De Vierklank van 19 juli, denkt men aan nog meer drempels en versmallingen op de Tolakkerweg. Leuk voor mensen met rugklachten, zeg. Waarom eigenlijk geen flitspalen en flinke boetes bij overtredingen ? Lijkt mij op den duur veel goedkoper en is milieuvriendelijker - minder afremmen en optrekken - terwijl het rijden over gladde wegen weer aangenaam wordt.

Dirk Rijneker, Bilthoven