De oude locatie van De Rooij aan de Hessenweg houdt de gemoederen nog steeds bezig.
De oude locatie van De Rooij aan de Hessenweg houdt de gemoederen nog steeds bezig. Foto: HartvoorDeBilt

Dat willen wij 'effe' kwijt…

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Naar aanleiding van uw artikel op de voorpagina van De Vierklank van 19 juli laten wij u het volgende weten:

Wij hebben anderhalf jaar lang geprobeerd in Het Oude Dorp op de plek van garagebedrijf De Rooij een mooier, passender bouwplan te krijgen. Om dat te bereiken hebben we zienswijzen ingediend, gesprekken gevoerd met raadsleden, wethouder en burgemeester, een WOB procedure aangespannen, ingesproken op raadsvergaderingen, alternatieve bouwplannen aangedragen. Allemaal om Het Oude Dorp zijn speciale karakter te laten behouden. De omgevingsvergunning is nog niet verleend. Volgens de wethouder ontbreken er waarschijnlijk nog stukken.

N.a.v. de opmerking in het artikel: 'het pand was op en aan vernieuwing toe' hadden we graag naar voren willen brengen dat wij meerdere sympathieke alternatieven hebben aangedragen richting gemeente, die een kleinschaliger uitstraling hadden, economisch haalbaar waren en beter zouden passen het Het Oude Dorp. Maar deze alternatieven zijn waarschijnlijk niet aan De Rooij doorgespeeld.

N.a.v. de opmerking van gemeenteraadslid Frans Poot: 3 bouwlagen met kap: Het raadsbesluit van 24-6-2010, waarin werd besloten tot 3 bouwlagen met kap, was geen formeel ruimtelijk besluit. In dezelfde raadsvergadering is toen ook besloten tot 30% sociale woningbouw en 30 appartementen op het terrein van het garagebedrijf. Alle drie zijn niet gerealiseerd. In het later dat jaar vastgestelde bestemmingsplan Hessenweg 2010 (16-12-2010) gaat het gewoon om 2 bouwlagen met kap. Zie hieronder de passage op pagina 18:

Stedenbouwkundige uitwerking
Het kruispunt van de Herenweg en de Looydijk vormt het geografische centrum van De Bilt. Stedenbouwkundig gezien is dit een logische plek om de grootste bouwvolumes te realiseren. De bouwblokken rond deze kruising worden daarom ingevuld met gebouwen van drie bouwlagen met een kap. Naar de randen toe bestaat de bebouwing uit twee bouwlagen en een kap. Dit vormt de overgang naar de kleinere bouwvolumes in de aansluitende woongebieden. (de randen van het plangebied hebben betrekking op Hessenweg richting Groenekanseweg en richting Burg. de Withstraat).

namens comité HartvoorDeBilt,

Annelies Woudstra