Het vernieuwde bestuur van Vierstee 2.0: v.l.n.r. Edwin Plug, Monique Bicker, Henny van der Heijden, Angelique Kalverda en Ed van Zijl.
Het vernieuwde bestuur van Vierstee 2.0: v.l.n.r. Edwin Plug, Monique Bicker, Henny van der Heijden, Angelique Kalverda en Ed van Zijl.

Renovatie Vierstee in volle gang

Algemeen Algemeen

Vierstee 2.0 schaft spullen aan

door Henk van de Bunt

De verbouwing van De Vierstee levert meer ruimte en verbetering van de akoestiek op in de toneelzaal, nieuwe sportvloeren in de sporthal, aanpassen van wandtoestellen waardoor meer uitloopruimte wordt gecreëerd en door verplaatsing van de bibliotheek wordt de toegankelijkheid vergroot.

Tijdens de zomervakantie werkt Vaessen vooral aan het renoveren van de binnenkant van De Vierstee. De geplande oplevering is in augustus. Er wordt van maandag tot en met vrijdag dagelijks gewerkt van 7.00 uur 's ochtends tot 15.45 uur 's middags. Nu de renovatie van De Vierstee in Maartensdijk op schema ligt, zijn er vanuit de Stichting Vierstee 2.0 ook de eerste bestellingen uitgegaan voor zaken die gerealiseerd kunnen worden met de financiële middelen van de acties van Vierstee 2.0. Het vernieuwde bestuur van de stichting geeft een toelichting.

Stamtafel
Voorzitter Edwin Plug: 'We geven de inwoners van onze gemeente - en dus alle betrokkenen bij de Vierstee - graag inzicht in de uitgaven en bestellingen voor De Vierstee. Er zijn inmiddels 100 nieuwe stoelen voor de theaterzaal besteld'. Secretaris Henny van der Heijden vult aan: 'En wat is een gezellige horecagelegenheid zonder stamtafel en fijne stoelen? Niets toch'? 'De bestelling van een tafel van bijna 3½ meter met 10 comfortabele stoelen zorgt er straks voor dat men heerlijk rondom deze tafel kan zitten'.

Dimmen
Ed van Zijl is de nieuwe schatbewaarder van de Stichting: 'Er is inmiddels ook mooie en eigentijdse wandverlichting aangeschaft. Uiteraard compleet met lampen en dimmers. Deze aanschaf is volledig gesponsord door een gebruikersgroep. Buiten dat schaffen wij diverse accessoires aan voor in de kleedkamers'. Monique Bicker (algemeen bestuurslid): 'Daarbij hebben we ook een professionele licht en geluid apparatuur voor in de toneelzaal besteld. In de sporthal en -zaal zullen er vanuit Stichting Vierstee 2.0 goede vaste geluidsinstallaties gerealiseerd worden. We weten dat daar vanuit de sport en het bewegingsonderwijs veel behoefte aan is'. Ook Angelique Kalverda (algemeen bestuurslid) geeft aan dat er nog meer zaken worden aangeschaft. 'Denk hierbij aan een groot AV-scherm (audiovisueel) voor in het horecagedeelte en een mobiel AV-scherm voor in de nieuwe zalen. Maar ook het idee van een flexibel podium spreekt ons bijzonder aan'.

Lokaal
Stichting Vierstee 2.0 heeft bij het doen van aankopen sterk de voorkeur voor plaatselijke leveranciers. Er is ook bij een lokale leverancier de bestelling geplaatst voor de levering en installatie van audio apparatuur voor in de sporthal. Het bestuur: 'De Vierstee is immers van ons allemaal! Dat geldt uiteraard ook voor de zakelijke relaties uit onze regio'.

Er wordt tijdens de zomervakantie gewoon doorgewerkt.