Logo vierklank.nl
Moeders met hun peuters in het Mamacafé.
Moeders met hun peuters in het Mamacafé.
Activiteiten

Thuis blijven was nog nooit zo leuk als deze zomer

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: Het Zomerprogramma van Mens De Bilt

Hartje zomer, iedereen om je heen op vakantie. Jij gaat niet, of maar kort. Wat moet je met al die vrije tijd? Geen nood: er is van alles te doen in en om De Bilt! Mens De Bilt heeft een Zomerprogramma met activiteiten samengesteld voor iedereen: jong en oud, man en vrouw. Elke dag is er wel iets te doen en het meeste is helemaal gratis.

Samen dingen doen
Er zijn workshops op het gebied van sport, creativiteit, iets nieuws leren, samen dingen doen, Arabisch koken, Koerdisch dansen en nog veel meer. Monique geeft één van de workshops, Vitaliteit & Veerkracht, haar man organiseert een fietstocht. Ze hebben er veel zin in. "Wij wonen sinds kort in De Bilt en we willen graag samen met en voor de thuisblijvers dingen doen. Zo leer je meteen je dorpsgenoten kennen."

Mamacafé
Het Mamacafé, elke vrijdagochtend in Café Bij De Tijd, staat ook in het zomerprogramma. Het blijft gewoon de hele zomer open. Een bezoekje is vaste prik voor jonge moeder Anoeska. "Echt fijn dat het Mamacafé de hele zomer open blijft", vertelt ze. "Het is een wekelijks uitje waar mijn dochtertje en ik naar uitkijken. Zij kan daar lekker met andere kindjes spelen terwijl ik met mede-moeders een kop koffie drink."

Kijk voor meer informatie over het Zomerprogramma op de website van Mens De Bilt onder 'activiteiten'. Je kunt ook het Zomerprogrammaboekje ophalen bij het Servicecentrum De Bilt of Servicecentrum Maartensdijk.

Vragen of suggesties voor een volgende column? Neem contact op met info@hallobuur.nl

(Julie Houben)

Meer berichten