Logo vierklank.nl
Het klikte meteen met de burgemeester. Beiden groeiden op in dezelfde Brabantse streek.
Het klikte meteen met de burgemeester. Beiden groeiden op in dezelfde Brabantse streek.
Ouderen

Honderdjarige adviseert zo braaf mogelijk te wezen

door Guus Geebel

Burgemeester Sjoerd Potters kwam dinsdag 4 juli mevrouw Werner - de Boer namens het gemeentebestuur thuis feliciteren met haar honderdste verjaardag. Gré de Boer werd op 4 juli 1917 geboren in Amsterdam. Haar ouders verhuisden toen zij vier jaar was naar Geertruidenberg, waar haar vader bij de elektriciteitscentrale werkte.

Gré groeide op in een gezin met acht kinderen waarvan zij de oudste was. Van haar broers en zusters is er niet een meer in leven. Na haar schooltijd in Geertruidenberg en Den Bosch werd ze verpleegkundige en werkte ze in verschillende ziekenhuizen. In Zutphen haalde ze het witte kruis en in Santpoort het zwarte kruis. Zij oefende haar beroep uit totdat ze in 1956 ging trouwen met een man die tien kinderen had. 'Samen kregen we ook nog een kind.' De hoeveelheid kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achterkleinkinderen is zo groot dat ze de juiste aantallen niet kan geven.

Ontwikkelingen
'Het voelt heel vreemd om honderd te zijn. Ik kan het me niet voorstellen dat ik dat gehaald heb. Gelukkig ben ik nog goed gezond en bij de tijd en dat is heel belangrijk.' Wat zij adviseert om zo oud te worden is proberen zo braaf mogelijk te wezen. Ze had een zwager die daags voordat hij 104 jaar werd overleed. 'Op 1 november overleed hij en 2 november op Allerzielen was hij jarig.' Na haar trouwen woonde ze met het grote gezin in de Jasmijnstraat in De Bilt. In 1989 verhuisde ze met haar man naar de Sperwerlaan in Bilthoven. Hij overleed vier maanden later. Hoogtepunten in haar lange leven noemt zij de reizen die ze samen met haar man maakte. 'We gingen naar Israel, Canada en Amerika.' Gré Werner puzzelt veel en leest heel graag. De ontwikkelingen in de wereld volgt ze op de voet. 'Elke dag om acht uur gaat het nieuws op.' Mevrouw Werner kreeg schriftelijke felicitaties van Koning Willem-Alexander en de commissaris van de Koning. Zondag 9 juli vierden ze de honderdste verjaardag met bijna honderd personen in De Biltsche Hoek.

Meer berichten