Isis Bendel treedt op voor de school met een prachtig lied.
Isis Bendel treedt op voor de school met een prachtig lied.

Huldigingen op slotfeest

Algemeen Jeugd

door Guus Geebel

Aan het begin van het slotfeest van de Julianaschool op vrijdag 30 juni werd het meisjesvoetbalteam van de school dat zaterdag 24 juni in Enschede tweede werd bij landelijk finale van het Cruyff Courts-toernooi uitbundig gehuldigd.

De meisjes op hun beurt zetten hun trainers meester Jan Prins en gymleraar Erik Matherus in het zonnetje. Die kregen allebei uit handen van aanvoerder Sarah Zwambach een bal waarop de meisjes teksten geschreven hadden en daarnaast nog rode rozen.

Talent
Het was niet de enige huldiging. De voorzitter van de schoolcommissie Peter Knape merkt dat er elk jaar weer talenten op school komen bovendrijven. Hij haalt Isis Bendel naar voren en noemt haar een inspiratiebron voor alle kinderen. Isis is 12 jaar en haar zangprestaties oogsten landelijk bewondering. Toen radio-dj en televisiepresentator Gerard Ekdom haar zelfgeschreven lied I am hoorde was hij helemaal ondersteboven. Peter Knape wil Isis daarom huldigen. 'De Julianaschool wil voortaan elk jaar met het slotfeest een podium voor een talent creëren en dit jaar mag Isis daarop staan. Volgend jaar mag zij de Isis Bendelprijs uitreiken aan een talent dat dan op de Julianaschool is komen bovendrijven.' Namens de school en de ouders overhandigt Peter haar de eerste Isis Bendelprijs, een trofee in de vorm van een zilverkleurige schaal. Hij dankt Isis voor de voorbeeldrol die ze vervult voor heel veel kinderen. 'Heel erg bedankt voor de prijs', zegt Isis en zij zingt daarna met een prachtige stem een zelfgeschreven lied dat met een daverend applaus wordt beloond. Daarna barst het slotfeest los.

Het voetbalteam zet de coaches Jan Prins en Erik Matherus in het zonnetje.