Kampioen Voordaan Jongens C1 wist dit jaar drie bekers te veroveren
Kampioen Voordaan Jongens C1 wist dit jaar drie bekers te veroveren

Kampioenenhuldiging Voordaan

Algemeen Sport

Op hockeyclub Voordaan vond vorig weekend de Kampioenenhuldiging plaats. Voorzitster Patricia van den Broek reikte elk team de kampioensmedaille uit.

Bij de Dames wisten Dames 3 en Dames 11 kampioen te worden. Dames 3 promoveerde daarmee naar de Overgangsklasse. Bij de heren werd Heren 2 met coach Johan van den Biggelaar kampioen. Ook zij promoveren naar de Overgangsklasse. Heren 6 en 7 werden beide kampioen in de vierde klasse evenals Veteranen D. Opmerkelijk was de prestatie van Veteren L (50 plus). Na het kampioenschap in het district werden de Veteranen onder leiding van oud voorzitter Frans Levert afgelopen weekend in Eindhoven zelfs Landskampioen Veteranen L.

Jeugdteams
Bij de jeugd waren er dit seizoen opmerkelijk veel kampioenen in de veldcompetitie, met name in de C-D klasse. Bij de meisjes werden Meisjes A2, B5, D1 en D7 kampioen. Bij de jongens waren de kampioenen Jongens C1, C2, C4 en D1. Vooral de prestatie van Jongens C1 was uitzonderlijk. Zowel in de zaal als op het veld werd het team kampioen.

Verdienste
Tot slot werden afgelopen week op de ledenvergadering een aantal leden van verdienste benoemd. Marco van der Padt, Anne Goorkate, Auke Bos en Sanne de Jong, Tjerk Hobma en Bart Bernink vielen deze eer te beurt. Het bord van verdienste werd aan Anton Merkens uitgereikt aangezien hij al jaren met zorg alle hockey- en trainingsmaterialen binnen de club coördineert. Komende zomer wordt op Voordaan met subsidie van de gemeente de Bilt een nieuwe toplaag voor een semi- waterveld gelegd. Tevens komt er een klein extra speelveld voor de jeugd.

(Erik Versnel)