Logo vierklank.nl
 Op de voorgrond Michiel van Dijk.
Op de voorgrond Michiel van Dijk.
Muziek

Bigband in Café Miltenburg

Woensdag 14 juni speelde de Bigband van de Muziekschool de sterren van de hemel in café Miltenburg in Bilthoven, onder de inspirerende leiding van Anita van Soest. Swingende muziek, waar de benen vanzelf bij in beweging komen.

Voor de gelegenheid waren er maar liefst drie solisten. Michiel van Dijk uit Hilversum liet zijn saxofoon flink gieren en ontroeren. Zangeres Marie-Jose Tiemstra excelleerde op Route 66 en Fever. Zij is geen vreemde in de regio. Haar zangkunsten zijn alom geroemd. Wel een onbekende is de Syriër Nasir Mnjo, sinds 4 jaar in Nederland en in het bezit van een verblijfsvergunning. Natuurlijk mist hij zijn land. Muziek maken helpt: 'Dat is het mooiste wat er is' zegt hij met glimmende ogen. 'Het is wel erg wennen aan de westerse muziek, maar ik vind het erg leuk'.

Spannend was het zeker: wie heeft ooit een saz gitaar in een bigband gehoord? Bij Café van Miltenburg kon het. Heel bijzonder was het nummer C-Jam Blues waarin Michiel van Dijk en Nasir Mnjo tegen en met elkaar soleerden. Kun je nog mooier integreren?    (Frans Poot en Han Langen)

Meer berichten