Kinderen bevolken de raadszaal tijdens de jaarlijkse Roefeldag van de gemeenteraad.
Kinderen bevolken de raadszaal tijdens de jaarlijkse Roefeldag van de gemeenteraad.

Kinderen nemen gemeenteraad over

Algemeen Jeugd

Kinderen van De Bilt krijgen steeds meer belangstelling voor de lokale politiek; kwamen er vorig jaar nog 16 kinderen 'roefelen' bij de gemeenteraad, dit jaar waren het er maar liefst 27, precies evenveel als er 'echte' raadsleden zijn.

Onder streng maar rechtvaardig leiderschap van burgemeester Sjoerd Potters en griffier Thecla van der Torre bespraken de kinderen wat ze nu eindelijk voor bestemming aan het grasveld voor Jagtlust wilden geven: een zwembad, een speeltuin, een game-hal of toch een restaurant? De creativiteit dezer kinderen was opmerkelijk.

Na een spannend debat, waarbij de twee echte raadsleden Christiaan Van Nispen en Peter Schlamilch steeds 'lastiger' vragen aan de kinderen stelden werd na stemming uiteindelijk gekozen voor... het restaurant, opmerkelijk, want in voorgaande jaren werd steevast voor de speeltuin gekozen.

Mede dank zij de inzet van de boden, griffier maar vooral van alle kinderen werd dit een prachtige kennismaking met de gemeente, die voor herhaling vatbaar is.