V.l.n.r. juf Janette de Moor, Maud, Cleo, Fleur en juf Marijke Timmermans.
V.l.n.r. juf Janette de Moor, Maud, Cleo, Fleur en juf Marijke Timmermans.

Brugklassers zien uit naar nieuwe uitdagingen

Algemeen Jeugd

door Guus Geebel

'Wat we vooral gaan missen is de aanstekelijke lach van juf Janette. Als zij gaat lachen schiet iedereen meteen in de lach', zeggen Cleo van den Ingh, Fleur Bezemer en Maud van Assem uit groep 8 van de Van Dijckschool in Bilthoven.

Cleo woont in Huis ter Heide en gaat naar Het Nieuwe Lyceum (HNL). Ze gaat daar het gymnasium doen. Wat ze na de middelbare school wil gaan doen weet ze nog niet precies. Ze twijfelt tussen actrice worden of iets met kinderen. 'Misschien kinderpsychologie.' Cleo zit vanaf groep 1 op de Van Dijckschool en zegt dat ze de gezelligheid van de school wel zal gaan missen. 'Maar er zijn nog meer klasgenootjes die naar het HNL gaan, dus helemaal vreemd wordt het niet.' Net als naar de Van Dijckschool gaat op de fiets naar het HNL.

Kennismaking
Cleo tennist sinds vorig in Bosch en Duin en dit jaar begon ze met theater bij Theaterschool Masquerade. Op het HNL is ze inmiddels al op kennismakingsbezoek geweest. Ze verwacht dat het zwaarder zal zijn dan ze op de Van Dijckschool gewend was. 'We hadden hier ook wel wat huiswerk, maar niet zo veel. Hel lijkt me wel een hele leuke ervaring om iets nieuws te gaan doen. Ik krijg nu verschillende leraren en de indruk bij de kennismaking was heel goed.' Ze vindt het fijn dat haar beste vriendin ook naar het HNL gaat. Fleur gaat op het HNL havo/vwo doen. Ze woont in Bilthoven en zit net als Cleo vanaf groep 1 op de Van Dijckschool. Ook Fleur weet nog niet precies wat ze na de middelbare school wil gaan doen, misschien architect of actrice. Ze zit op hockey bij SCHC en was ook bij Masquerade.

Musical
Maud weet absoluut nog niet wat ze na het gymnasium op de Werkplaats Kindergemeenschap (WP) wil gaan doen.  Het wordt voor haar een hernieuwde kennismaking, want ze begon haar schooltijd op de WP. Vanaf groep 3 zit ze op de Van Dijckschool en nu in de Topklas. Maud doet aan atletiek en haar specialiteit is de 60 meter sprint. De meisjes zeggen alle drie dat ze hun klasgenootjes zullen gaan missen, maar ze denken wel dat de contacten blijven bestaan. Op het moment van het gesprek is de groep nog druk bezig met de voorbereiding van de afscheidsmusical 'Het dak eraf'. Cleo speelt Griselda Goudsmit in de musical, dat is een rijke miljonair. Fleur en Maud spelen met twee anderen een vierling. Theaterdocent Jorn Laponder van Masquerade regisseert de musical.