Afbeelding

't Kompas neemt afscheid van Juf Greetje

Algemeen Jeugd

Na 44 jaar verbonden te zijn geweest aan School met de Bijbel t Kompas in Westbroek, gaat juf Greetje met pensioen. En dat willen zowel team, kinderen als ouders natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

De laatste jaren was juf Greetje als directeur verbonden aan de dorpsschool, waar zij vele jaren geleden begon als kleuterjuf. Menig ouder, die nu zijn of haar kind op deze school heeft, heeft ook zelf les gehad van juf Greetje en bewaart daar ook goede en warme herinneringen aan. Hoewel het de school aan het hart gaat dat juf Greetje nu echt de leeftijd heeft bereikt om de school te verlaten, wordt er de laatste schoolweek uitbundig feest gevierd. Want een ding staat vast; Juf Greetje mag niet met stille trom vertrekken.

Dankdienst
Om hun waardering voor juf Greetje en voor alles wat zij voor de school betekend heeft, te laten blijken, organiseren leerkrachten en ouders samen met en voor de leerlingen een feestweek, die bol staat van activiteiten. De feestweek wordt op zondagmiddag 2 juli geopend met een dankdienst: vanaf 14.30 uur wordt er een openluchtviering gehouden op het schoolplein, met het thema 'In goede handen'.

Feestavond
De dagen die erop volgen vinden er ook een aantal leuke activiteiten plaats voor de leerlingen. De feestweek wordt op donderdagavond afgesloten met een gezellige feestavond voor de huidige leerlingen en hun ouders. Oud- leerlingen, die juf Greetje graag nog even de hand willen schudden, worden daarvoor op donderdagmiddag in de gelegenheid gesteld, tijdens de receptie die dan van 16.00 tot 18.00 voor genodigden wordt gehouden.