De directeuren van het CDB ondersteunen de schoolteams. Op de foto schooldirecteuren Jeroen Goes van de Werkplaats en Annemarie Hoornsman van Wereldwijs.
De directeuren van het CDB ondersteunen de schoolteams. Op de foto schooldirecteuren Jeroen Goes van de Werkplaats en Annemarie Hoornsman van Wereldwijs.

Bilts Primair Onderwijs in Actie

Algemeen Jeugd

Gisteren hebben bijna alle basisscholen in de gemeente De Bilt de schooldeuren pas om half tien in de ochtend geopend. Alle schoolteams en besturen zijn het met elkaar eens:

Willen we kinderen goed onderwijs blijven bieden, dan moet er nu geïnvesteerd worden in het primair onderwijs (PO). Daarom kwam het Primair Onderwijs in actie. Dinsdag 26 juni legden de teams het werk voor één uur neer en gingen de scholen een uur later open. De eensgezindheid onder de 17 scholen in deze gemeenten en hun besturen uit Bilthoven, De Bilt, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek is groot: 'Een te hoge werkdruk gecombineerd met een te laag salaris, maakt dat studenten niet meer voor het primair onderwijs kiezen. Dat zorgt voor een fiks lerarentekort op termijn en zal voor flinke problemen gaan zorgen als we nu niets doen. Voldoende leerkrachten van goede kwaliteit is belangrijk voor de toekomst van de kinderen in deze gemeente. Daar moet aandacht voor komen in het regeerakkoord'.

Samen
De samenwerking van de basisscholen in deze gemeente is overigens niet nieuw. De schooldirecteuren treffen elkaar met regelmaat, dragen kennis over aan elkaar, wisselen ideeën uit en organiseren samen diverse projecten binnen een collectief beraad De Bilt (CDB). Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse Kunstprojecten in de School (KIDS), de opvang van vluchtelingenkinderen uit de taalklas en een overlegstructuur tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.