Logo vierklank.nl
Politiek

Politiek wil 7% terug

Op 1 januari 2017 zijn de gemeentelijke subsidies van alle verenigingen en instellingen in De Bilt gekort met 7%. Zowel fractie Schlamilch (Forza) als PvdA willen dat deze maatregel weer teruggedraaid wordt.

Krischan Hagedoorn van de PvdA: 'Sterke verenigingen en vrijwilligers zijn 'het cement' van onze samenleving. Zij moeten juist worden uitgedaagd om een grotere maatschappelijke rol te spelen'. 'De PvdA dient tijdens de behandeling van de kadernota in de gemeenteraadsvergadering van 22 juni een motie in om de bezuiniging op verenigingen terug te draaien. De PvdA wil dat zoveel mogelijk wordt geïnvesteerd in maatschappelijke voorzieningen en dat het subsidiebeleid wordt vernieuwd.

Deze gemeenteraad besloot in 2015 vrijwel alle subsidies met 7% te korten, o.a. om het nieuwe zwembad te kunnen bekostigen,' zegt gemeenteraadslid Peter Schlamilch (Forza). 'Deze bezuinigen kunnen voor kleine verenigingen hard aankomen. Voor de grootverbruikers is reparatie helaas onbetaalbaar, maar voor de kleintjes kost dat de gemeente maar zo'n 9.700 euro, dat moet te doen zijn. Kleine cultuurinstellingen hebben een klein budget en kunnen onevenredig lijden onder dergelijke bezuinigingen.' Schlamilich gaat hiervoor in de gemeenteraadsvergadering van 22 juni een motie indienen.

Meer berichten