Enige bestuursleden van de Prinses Máxima Manege waren ook aanwezig (Mariette Scheltens (l) en Thomas Posthumus Meyes (2e van r).
Enige bestuursleden van de Prinses Máxima Manege waren ook aanwezig (Mariette Scheltens (l) en Thomas Posthumus Meyes (2e van r).

Act Now voor Prinses Máxima Manege

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Act Now is inmiddels een begrip in Bilthoven en omgeving. Alweer voor het zevende jaar organiseerde Rotary Club Groot Bilthoven, op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni, een spetterend en tweedaags evenement, in een opvallende en stijlvolle tent op het terrein voor Jagtlust in Bilthoven. Doel van Act Now was zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Prinses Máxima Manege in Den Dolder.

Volgens traditie stond vrijdagavond in het teken van de lokale gemeenschap in De Bilt. Al vele jaren steunt Rotary Club Groot Bilthoven academisch hospice Demeter. Dit hospice bestaat nu tien jaar en vierde haar jubileum met een feestavond op het terrein voor Jagtlust. Rotaryleden zorgden voor de bediening. Meer dan 130 gasten waren aanwezig op het feest.

Kavels
Zaterdagavond stond de Prinses Máxima Manege in de schijnwerpers. Ruim 320 gasten waren aanwezig op deze geweldige avond, met als thema: 'Proud to be Fout'. De 'foute' gasten stroomden vanuit de wijde omgeving toe om getuige te zijn van de vele acts, een nep André Hazes en een band. Burgemeester Sjoerd Potters beet het spits af en heette iedereen van harte welkom en hoopte dat de gasten gul zouden geven voor de Dolderse manege. En dat deden zij dan ook. De ene na de andere kavel werd bij opbod van de hand gedaan. 'Wij hebben dan ook weer heel mooie kavels voor onze gasten, zoals een exclusieve deelname aan de Tulpenrally voor twee personen, een hele dag genieten van rijden in een Morgan 3 wheeler', een vip-arrangement voor Polo aan de Vecht bij Cor van Zadelhof in Breukelen, een zomeravondborrel bij PK in Bilthoven, een masterclass uurwerktechniek, een overnachting met ontbijt bij Punt-West Hotel Beachresort, een armband uit de Schaap&Citroen Highlight's Collection, een Panerai Luminor (horloge) van Steltman Watches, diner voor vier personen bij Sea Salt Saloon, een diner in het Wilhelmina Park in Utrecht, een maatpak en nog veel meer', vertelt Rotary voorzitter Gijs van Wijgerden.

Griepprik
Dierenkliniek Den Dolder geeft de paarden van de Prinses Máxima Manege een jaarlijkse griepprik. Om in de kosten te voorzien kwam een bod uit de zaal van 1.000 euro. Tot grote vreugde bood de dierenkliniek aan om dit jaar de paarden gratis te vaccineren en de 1.000 euro te schenken aan de manege. Voorzitter van de manege Thomas Posthumus Meyes was erg content met dit aanbod. 'Ik ben geroerd door alle giften van de aanwezigen op deze mooie avond, toevallig vier ik vandaag ook nog mijn verjaardag. Ik vind het geweldig dat men onze manege zo hoog heeft staan, ik heb hier geen woorden voor', vertelt Posthumus Meyes. Hij vervolgt: 'Onze manege kan nu de keuken vernieuwen, het gebouw beter laten isoleren, vaak is het in de zomer te warm en in de winter te koud, en wij willen andere verlichting'. Van Wijgerden vult aan: 'Rotary Club Groot Bilthoven is vaker actief voor de Prinses Máxima Manege. Onze leden doen regelmatig klussen voor de manege en wij namen dit jaar het besluit hen de komende jaren te ondersteunen met ons evenement 'Act Now'.

Na het uitgebreide diner kwamen 'André Hazes' en een band de sfeer opluisteren en stonden de gasten en masse op de dansvloer. Aan het eind van de avond stond er 59.900 euro op de teller. Van Wijgerden: 'Wij hebben weer 4.000 euro meer opgehaald dan vorig jaar. Het grootste gedeelte gaat naar de manege. Wij houden namelijk ook nog een klein bedrag achter voor andere goede doelen dit jaar'.

Prinses Máxima Manege
De Prinses Máxima Manege is een erkend hippisch, therapeutisch centrum voor mensen met een beperking. Iedereen kan hier paardrijden, van aangepast paardrijden tot en met therapie. De manege biedt diverse therapieën te paard, maar ook 'huifbedrijden' voor mensen die rolstoel- of bedgebonden zijn. De leden van de Rotary Club Groot Bilthoven zamelen niet alleen geld in voor de manege, maar helpen in het kader van 'handjes uit de mouwen' ook regelmatig mee bij de uitvoering van klussen.

Voor meer informatie: www.prinsesmaximamanege.nl