Logo vierklank.nl
 De organisatie hoopt op vele vrijwilligers. V.l.n.r. Lotte Stuurman, Petra Lage Venterink, Lies Nijnens en Kees Floor.
De organisatie hoopt op vele vrijwilligers. V.l.n.r. Lotte Stuurman, Petra Lage Venterink, Lies Nijnens en Kees Floor.
Algemeen

Oog voor elkaar in Hollandsche Rading

Binnenkort krijgt ieder huishouden in Hollandsche Rading een folder in de bus, met maar één vraag: 'Heeft u oog voor een ander'? Als u handig bent, betrouwbaar, sociaal, creatief, gezellig, dan is 'Oog voor Elkaar' namelijk op zoek naar u. Hoe mooi zou het zijn als u een dorpsgenoot zou kunnen helpen?

door Walter Eijndhoven

Zelfredzaamheid is een hot item in onze hedendaagse samenleving. Overal in het land worden daarom netwerken opgezet van vele vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Opgezet om anderen te helpen. Eén dezer dagen is Hollandsche Rading aan de beurt. 'Oog voor Elkaar is een initiatief van de Vereniging Samen voor Hollandsche Rading en komt voort uit de resultaten van de gehouden enquête in ons dorp over acute, tijdelijke ondersteuning van dorpsbewoners, door dorpsbewoners', vertelt Kees Floor, één van de initiatiefnemers. Hij vervolgt: 'Ons doel is om hulpvragen te matchen met het aanbod'.

Netwerk
Oog voor Elkaar wil snel, dichtbij huis, heel laagdrempelig, hulp voor en door buurtbewoners organiseren. Om dit te bereiken is een netwerk aan vrijwilligers nodig. Lotte Stuurman vult aan: 'Het gaat hierbij om tijdelijke (niet-medische) hulp aan dorpsbewoners. Dit kan van alles zijn: af en toe boodschappen halen, samen een kop thee drinken, een keertje het gras maaien, een maaltijd koken, een wandeling maken, noem maar op. Hoe mooi zou het zijn als u een dorpsgenoot zou kunnen helpen? Natuurlijk kunnen wij het ook anderom stellen: hoe fijn is het te weten dat, als u onverhoopt extra hulp nodig heeft, u op uw dorpsgenoten kunt rekenen?'

Website
Uiteraard is hier een goede website voor nodig. Oog voor Elkaar krijgt een prominente plek op de, mede door het Oranjefonds gefinancierde, website Hollandscherading.com. Hier kan iedereen zich aanmelden als vrijwilliger door een online inschrijfformulier in te vullen. Bovendien kunt u op de site informatie vinden over alle organisaties in en om Hollandsche Rading. Daarnaast staan er ook links op naar bijvoorbeeld het Sociaal Team van Mens De Bilt , Het Dorpshuis, Leut, Jeugd en Jongerenwerk  en nog veel meer. Eind juni/ begin juli moet de website in de lucht zijn.

Vrijwilliger
'Ons team hoopt dat wij vele positieve reacties te ontvangen', vertelt Floor. 'Aanmelden als als vrijwilliger kan bij onze 'contactpersoon Vrijwilligers' Petra Lage Venterink, (oogvoorelkaar@hollandscherading.com). Geef hierbij aan voor welke klussen  en op welke tijden u beschikbaar kunt zijn, vult Lage Venterink aan. Oog voor Elkaar is er voor alle bewoners van Hollandsche Rading, dus niet alleen voor de ouderen.

Heeft u een hulpvraag? Neem dan contact op met één van de onderstaande contactpersonen (oogvoorelkaarhulp@hollandscherading.com): Kees Floor, Natasja Konter, Lies Nijnens en Lotte Stuurman. In de huis-aan-huis folder vindt u de contactgegevens van deze personen.

Meer berichten