Logo vierklank.nl
 De vossen van 2016.
De vossen van 2016.
Jeugd

Scouting AMG organiseert vossenjacht

Ieder jaar aan het einde van het scoutingseizoen lopen er op zaterdagochtend een aantal vreemd geklede mensen door Maartensdijk. Ook op zaterdag 24 juni zal dit weer het geval zijn. Dan is het namelijk weer tijd voor de jaarlijkse vossenjacht van scouting Agger Martini Groep (AMG). Niet alleen de leden van de AMG, maar alle kinderen van 7 tot en met 14 jaar zijn uitgenodigd om mee te doen.

Tijdens de vossenjacht zoeken de kinderen naar verklede mensen die op het Maertensplein en de straten daaromheen lopen. Heb je een vos gevonden, dan krijg je een handtekening op je lijst en kun je op zoek naar de volgende. Sommige vossen zijn heel opvallend gekleed (zo heeft er wel eens een smurf en een draak door het dorp gelopen), maar soms vraag je je ook af of iemand nou een vos is of gewoon iemand die in een overall aan zijn auto aan het sleutelen is.

Fair Trade
Dit jaar staat de vossenjacht in het thema van FairTrade. Scouting AMG is het afgelopen seizoen bezig geweest om de eerste FairTrade scoutinggroep in de gemeente te worden en in het kader daarvan zullen er tijdens de vossenjacht ook FairTrade-vossen rondlopen. Alle kinderen uit Maartensdijk (en omstreken) die zin hebben om zaterdag 24 juni op zoek te gaan naar 'vossen', kunnen zich om 10.00 uur 's ochtends melden op het Maertensplein. De vossenjacht duurt een uur en voor iedere deelnemer is er een leuk prijsje.

(Kris Hekhuis)

Meer berichten