Afbeelding

Fotoclub Bilthoven en IVN samen op pad

Algemeen Natuur & Milieu

IVN De Bilt en de werkgroep Natuurfotografie van Fotoclub Bilthoven organiseerden op donderdag 8 juni een gezamenlijke wandeltocht in Westbroek voor belangstellenden, zowel natuurliefhebbers, als liefhebbers van fotografie.  

De start van de wandeling was aan de Kerkdijk in Westbroek en ging o.a. over het Bert Bospad; een natuurpad over gras, te midden van gegraven zogeheten petgaten. Het is volgens het IVN gewoon een veelzijdig en uniek stukje natuur, landschappelijk gezien een lust voor het oog en dat zomaar onder de rook van Utrecht.

Uitleg
Tijdens de wandeling gaf IVN De Bilt uitleg over alles wat men onderweg tegenkwam. Leden van Fotoclub Bilthoven liepen al eerder het Bert Bospad en fotografeerden er al diverse malen. Zij vonden het leuk, om geheel belangeloos, belangstellenden wegwijs te maken in de natuur en de fotografie. Het maakte niet uit wat voor een camera er gebruikt werd; er kon altijd mee gewerkt worden. De wandeling ging van de Kerkdijk in Westbroek naar de Kanaaldijk in Hollandsche Rading. Het natuurpad is uitsluitend voor wandelaars; fietsers en honden zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. De wandeling duurde zo'n anderhalf uur. [HvdB]

Afbeelding
Afbeelding