Logo vierklank.nl
Rutger met een paar van zijn geliefde koeien
Rutger met een paar van zijn geliefde koeien (Foto: Walter Eijndhoven)
Dieren

Open dag Bonte Parels

Rutger en Christianne Hennipman in Westbroek runnen het melkveebedrijf 'De Bonte Parels': een doorsnee boerderij waar de boer nog vroeg op moet om zijn koeien te melken en de andere dieren te voeren en verzorgen. Er worden allerlei activiteiten voor kinderen en groepen georganiseerd en de boerderij krijgt een biologische status.

Eens in de maand houden zij een open dag. Terwijl het bedrijf gewoon doormarcheert kunnen bezoekers vragen stellen en een rondleiding krijgen. Zaterdag 3 juni organiseerden zij de eerste 'Open Boerenzaterdag'. Een dag waarbij het werk op het bedrijf wel doorgaat, maar waar iedereen welkom is om een kijkje te nemen en eventueel een handje te helpen.

Contact
Het idee ontstond, nadat Rutger en Christianne regelmatig de vraag kregen van burgers om het bedrijf te mogen bezoeken. Rutger: 'We zoeken graag het contact met de burger en staan open voor bezoekers, maar het werk gaat ook door, waardoor het soms lastig te combineren is'. De boer des huizes doet nog meer. In de vroege lente laten weidevogels horen dat zij er ook nog zijn. 'De frisse voorjaarslucht is gevuld met baltsgeluiden van kievit, grutto en tureluur. Zij nestelen op het land achter de boerderij van Rutger en Christianne Hennipman. 'Naast onze gewone bezigheden op de boerderij doen wij actief aan natuurbeheer, wij zorgen dat de weidevogels in alle rust kunnen broeden en hun jongen grootbrengen'. Aan het woord is Rutger Hennipman uit Westbroek.

Kinderen
Rutger en Christianne vertellen graag en met veel enthousiasme over hun bedrijf. Ook hun kinderen Thijs en Tobias laten met plezier de koeien en de boerderij aan mensen zien. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn bezoekers van harte welkom. 's Ochtends worden de kalveren gevoerd, de koeien naar de wei gebracht en andere klusjes gedaan. 's Middags tussen 13.00 en 15.00 is er tijd om onder leiding van de boer(in) een rondleiding te krijgen. Om 15.30 worden de koeien uit de wei gehaald, waarna de boerderij om 16.00 de deuren weer sluit. Op deze dagen is het ook mogelijk om, naast het rundvlees van eigen koeien, verse rauwe melk, boerenyoghurt en andere zuivellekkernijen te kopen.

Eerstvolgend
De eerstvolgende Open Boerenzaterdag vindt plaats op zaterdag 1 juli. In augustus vindt er geen open dag plaats in verband met de komst van hun derde kindje, maar daarna gaat het stel weer verder met het ontvangen van bezoekers op hun bedrijf. Voor meer informatie:  http://www.debonteparels.nl.

Meer berichten