Frans Poot blijft zeker actief in de gemeente.    
Frans Poot blijft zeker actief in de gemeente.    

Fysiotherapeuten nemen na boeiende carrière afscheid

Algemeen Algemeen

door Guus Geebel

Op vrijdag 30 juni neemt Frans Poot na 45 jaar met een receptie afscheid als fysiotherapeut in De Bilt. Tegelijkertijd houdt zijn vrouw Agnes Poot - van Gerwen dan haar afscheid als kinderfysiotherapeut. Zij sloot eind 2016 na 42 jaar haar werk in De Bilt af. De receptie voor ex-patiënten en belangstellenden is van 16.00 tot 18.30 uur in gebouw De Schakel achter de Immanuelkerk, Soestdijkseweg Zuid 49 De Bilt.

Frans Poot groeide op in Utrecht en noemt zichzelf een echt Utrechts 'jochie'. Hij wilde aanvankelijk ontwikkelingswerker worden, maar ging fysiotherapie studeren. 'Daar heb ik nooit één dag spijt van  gehad.' Hij begon in 1972 als fysiotherapeut in De Bilt waar hij ook kwam wonen. Agnes kwam in 1974 in de praktijk aan de Kerklaan werken, waar Frans Poot net mede-eigenaar geworden was. Zij is vorig jaar al gestopt maar neemt nu samen met hem officieel afscheid.

Raadslid
Frans Poot neemt afscheid van een hele mooie praktijk die sinds 2015 gevestigd is in het gezondheidscentrum GHC in De Bilt aan de Henrica van Erpweg. 'We hebben net een beoordeling gekregen van een onafhankelijk bureau van de verzekeraars, die ons de allerhoogste cijfers gaf.' Frans werkt de laatste paar jaar al wat minder maar in combinatie met zijn werk als gemeenteraadslid voor D66 was dat een volledige werkweek. Voor de komende raadsverkiezingen stelt hij zich niet meer kandidaat. 'Op 30 juni werk ik nog een paar uur, dan sluit ik mijn dossiers af en dan begint om vier uur de receptie.'

Maatschappelijk betrokken
Maatschappelijk is Frans Poot actief op vele terreinen. Hij is bestuurslid van de goede doelenstichting Mens en zijn Natuur, het Platform Respectvol Samenleven en hij heeft zich nu als vrijwilliger aangemeld bij Steunpunt Vluchtelingen De Bilt. 'Vluchtelingen zijn mensen die hulp nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan. Het past bij de wens die ik vroeger had om naar ontwikkelingslanden te gaan. Dat is ook mijn politieke drijfveer. Maak gebruik van de eigen kracht van mensen en help daar waar het nodig is. Dat hebben we in de fysiotherapie ook steeds benadrukt. Eerst kijken wat het probleem is, waar nodig bijvoorbeeld een beperking opheffen en daarna moet de patiënt zelf met oefeningen zorgen dat het probleem niet terugkomt.' Frans Poot heeft als fysiotherapeut vanuit zijn praktijk ook al met vluchtelingen te maken gehad in Kamp Zeist.