Logo vierklank.nl
 De deelnemers aan de eerste Hallo Buur-bijeenkomst.
De deelnemers aan de eerste Hallo Buur-bijeenkomst.
Algemeen

Een kwestie van vraag en aanbod

'Hallo Buur' is een initiatief van het Platform Respectvol samenleven. In een tweewekelijkse column lees je over een inspirerend buurtinitiatief in De Bilt. Deze week: De eerste Hallo Buur-avond.

"Wat goed dat Mens De Bilt deze avond organiseert." Dorine is één van de tien aanwezige dames op de eerste Hallo Buur-bijeenkomst, allen bewoners van de Pieter de Hooghflat in Bilthoven. Doel van de avond is om nader kennis met elkaar te maken maar vooral om ideeën uit te wisselen. Waar heb je behoefte aan in en om de flat? En wat heb je zelf in de aanbieding voor een buurt- of flatgenoot?

Samen naar de supermarkt
Er borrelen verschillende ideeën op. Waar de deelnemers elkaar vooral vinden is in het besef dat iedereen wel graag iets voor zijn of haar buren wil doen, maar dat hulp vragen vaak moeilijk is. En dat je soms geen idee hebt waarmee je een ander al blij kunt maken. "Iets kleins dat bij je past is zo gevonden", zegt Dorine. "Rijd bijvoorbeeld eens per week met een paar mensen die slecht ter been zijn naar de supermarkt, omdat je toch al gaat." Maar je moet wel van elkaar weten waar behoefte aan is en wat iemand te bieden heeft.

Burenhulpdienst
Zo ontstaat ter plekke het plan voor een soort burenhulpdienst. Met een lijst van bewoners die iets voor een ander willen betekenen, zoals boodschappen doen, vervoer bieden, planten en dieren verzorgen bij afwezigheid of inspringen als iemand ziek is. Bewoonster Paula gaat ermee aan de slag. "Misschien komt er een vraag- en aanbod bord in de hal. Daarnaast kan ik mensen met elkaar matchen als dat voor hen fijner werkt", vertelt ze. Een mooie uitkomst van deze eerste Hallo Buur-bijeenkomst.

Ook belangstelling voor zo'n avond? Neem contact op met info@hallobuur.nl

Meer berichten