Kickboksschool wil grotere ruimte

Algemeen Sport

Een handtekeningenactie moet er voor zorgen dat de kickboksschool van kickbokser Joey Kaptijn-Echter in De Bilt een nieuwe plek krijgt. Volgens Joey wordt hij door de gemeente tegengewerkt.

De 29-jarige Joey is geen onbekende in de kickbokswereld. Zo traint hij regelmatig met de wereldberoemde Rico Verhoeven en vecht hij zelf in november om de wereldtitel. 'Ik geef al sinds ik 18 jaar ben kickboksles en sinds drie jaar heb ik mijn eigen school in De Bilt'. Die school, JKE Kickboksing, zit momenteel in een jongerencentrum aan Weltevreden. 'Maar daar zijn we al een tijdje uitgegroeid'.

Bestemming
De school heeft ruim 120 leerlingen, maar moet het doen met een ruimte van 40 tot 50m2. 'En dat is gewoon te klein. We zijn nu vijf dagen per week open'. In een poging uit te breiden zocht de Biltenaar naar een geschikt pand en deed een aanvraag de bestemming te veranderen. 'Dat duurde en duurde maar en uiteindelijk werd het afgewezen'. Hij snapt niet waarom. 'Misschien ligt het aan het imago dat het kickboksen heeft. Maar dat imago is al jaren aan het veranderen. Bij ons zijn het vooral kinderen die op een sportieve en veilige manier les krijgen'.

Relatie
Om druk te zetten op de gemeente heeft de kickbokser een handtekeningenactie opgezet. 'Hopelijk helpt dat een beetje, want het zou fijn zijn als De Bilt mee gaat werken. We hebben eigenlijk best een goede relatie. Met de Koningsspelen hebben we een trainingsdag gehouden samen met de gemeente. Maar in de zoektocht naar een nieuwe locatie stuurt de gemeente ons van het kastje naar de muur'.

De gemeente De Bilt laat via woordvoerder Donate Schuil weten de kickboksschool niet dwars te zitten. 'We kijken met hem naar een andere locatie en willen de kickboksschool zeker niet tegenwerken. Helaas zijn er geen panden waar momenteel de juiste bestemming op zit. We blijven in contact'.