Openingsbeeld van de voorstelling in het Lichtruim.
Openingsbeeld van de voorstelling in het Lichtruim. Foto: Reyn Schuurman

Icarus vliegt in Lichtruim

Algemeen Kunst & Cultuur

Voor de één de overmoedige hoogvlieger, voor de ander de vliegenier die het ten minste geprobeerd heeft: Icarus staat symbool voor de drieste held die te dicht bij de zon vloog en daardoor diep ten val kwam.

'Daar stonden ze. Versteend. Als aan de grond genageld. Hun ogen bijna uit de kassen van schrik. Het beest bestaat, en was niet om aan te zien.' Zo stonden de 14 jonge acteurs van Theaterschool Masquerade en de 10 dansers van Dansschool De Bilt-Zeist in de sterke, maar soms wat te fragmentarische openingsvoorstelling van theaterfestival 'Fly Away', dat zich afgelopen weekeinde afspeelde in het Lichtruim.

Het mooie aanvangsbeeld van de 14 geblinddoekte kinderen, klaar om te worden geofferd aan het monster Minotaurus, wiegend tijdens de zeereis naar Kreta maakte indruk, net als de visuele achtergrondprojecties die het verhaal versterkten en becommentarieerden. De goede acteer- en dansprestaties, de prachtige gezongen bijdragen van Anna en Emma, de mooie kostuums en dito belichting maakten dit tot een energieke en letterlijk wervelende voorstelling.  (Peter Schlamilch)