Het finalistenteam van de Julianaschool.
Het finalistenteam van de Julianaschool.

Cruyff Courts-team bereikt finale

Algemeen Sport

Het meisjesvoetbalteam van de Julianaschool dat deelneemt aan het Cruyff Courts-toernooi werd op 3 juni in Arnhem halve finalist in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Op zaterdag 24 juni gaat het team dat uit leerlingen van de groepen 7 en 8 bestaat in Enschede de finale spelen.

De voorronden van het toernooi begonnen begin maart. Het team van de Julianaschool werd toen kampioen van De Bilt. Na de meivakantie werden de meisjes kampioen van de regio waardoor ze op 3 juni naar de halve finale in Arnhem gingen en een finaleplaats veroverden. 'De titel behalen is onze droom en die willen we waarmaken', zegt meester Jan Prins. Hij coacht het team, samen met gymnastiekleraar Erik Matherus. Als ze in Enschede de titel behalen dan gaat het team naar Liverpool om met de kampioenen van andere landen tijdens het Europese Cruyff Courts-toernooi  te strijden om de Europese titel.

Aanvoerder van het Julianaschoolteam is Sarah Zwambach. Stella van Beusichem is de topscorer. Zij is de enige die ook in een voetbalvereniging speelt. Spelers en supporters vertrekken zaterdag 24 juni al vroeg naar Enschede. Meester Jan heeft gezorgd voor een grote bus. Hij wil een witte roos meenemen om op de wedstrijdtafel te leggen als eerbetoon aan Johan Cruyff. Hij hoopt dat zijn droom gaat uitkomen. 'Maar als je niet scoort kun je niet winnen', zegt hij Cruyffiaans. [GG]