Brandweerwedstrijden in Groenekan

Algemeen Activiteiten

Zaterdag 17 juni kleurt Groenekan rood van de brandweerauto's. Dan organiseert de vrijwillige brandweer Groenekan een wedstrijd.

De wedstrijd is er één in de klasse 112: het scenario kan elke vorm van hulpvraag kan zijn; van brand - tot ongevalsbestrijding. Voor deze wedstrijd hebben brandweerploegen uit het hele land zich via voorrondes weten te plaatsen. De 3 besten gaan door naar de landelijke finale in september.

Simulatie
Voor deze vaardigheidstoets wordt op een bepaalde locatie een situatie gesimuleerd, die op de praktijk gericht is. Elke deelnemende ploeg moet dit scenario te lijf gaan alsof het een reële situatie betreft. Deskundige beoordelaars geven waarderingen aan alle handelingen die gedaan worden en zo wordt aan het eind van de dag duidelijk wie het scenario het beste heeft bestreden.

Groene Daan
Nieuwsgierig geworden? Op de 17de kunt u vanaf 8.00 uur voor meer informatie terecht bij de Groene Daan; daarvandaan worden de ploegen naar de wedstijdlocatie gestuurd. Om ca. 19.00 uur zal burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt daar de prijzen uitreiken.            (Jaap van Es)