Afbeelding

Matilda doet Masquerade eer aan

Algemeen Kunst & Cultuur

Roald Dahls populaire kinderboek Matilda (1988) werd al verfilmd, er is een musical van, en ook Theaterschool Masquerade bracht nu het stuk op de planken, gespeeld door de kinderen van de (pre-)productieklas, zo tussen de 12 en 15 jaar dus.

In een vlotte, nergens haperende en strakke voorstelling kwamen alle kinderen tot hun recht, van de angstige schoolkinderen, geterroriseerd door een prima spelende juf Bulstronk, tot het Tokkie-achtige gezin waarin een prachtig acterende Matilda probeert op te groeien, emotioneel verwaarloosd door sterk spelende ouders, af en toe in de gaten gehouden door de twee hilarische dames van de kinderbescherming... Toen ook nog even de 'Russische maffia' langskwam was de pret, ook bij het publiek, niet meer te drukken: lachsalvo's klonken door de goed bezette Theaterzaal van Het Lichtruim, afgelopen zondag.

Hoogtepunt was zonder twijfel het prachtig gezongen lied 'Alleen', waarin Matilda haar eenzaamheid teder neerzette. Compliment ook aan regisseur Rick Schellinkhout, die ook de tekst herschreef en de muziek uitzocht: een vloeiende, emotionele en heel grappige voorstelling die tot een van de betere van Masquerade mag worden gerekend.          (Peter Schlamilch)