Voorlopig zijn er geen activiteiten m.b.t. deze driehoek te verwachten.
Voorlopig zijn er geen activiteiten m.b.t. deze driehoek te verwachten. Foto: Reyn Schuurman

Ontwikkeling locatie 'Driehoek' uitgesteld

Algemeen Algemeen

Vanaf eind 2015 heeft het College van B en W van De Bilt een procedure doorlopen, waarbij marktpartijen in de gelegenheid werden gesteld om een voorstel in te dienen voor de ontwikkeling van de locatie 'Driehoek', nabij het station in het centrum van Bilthoven.

De procedure heeft in totaal acht inschrijvingen opgeleverd, waarvan, na enkele tussentijdse beoordelingsstappen, vier inschrijvingen zijn overgebleven. Vervolgens heeft B en W de vier overgebleven inschrijvingen weer en ten opzichte van elkaar beoordeeld op basis van de criteria: beeldkwaliteit; stedenbouwkundig concept en ruimtelijk-functionele inpassing; parkeeroplossing; grondbieding en aanvullende voorwaarden.

Afweging
Na een brede afweging heeft het College uiteindelijk op 6 juni 2017 besloten om niet over te gaan tot voorlopige gunning aan de partij met de beste inschrijving, maar de ontwikkeling van de Driehoek tot nader order uit te stellen. Een belangrijk aspect in hun afweging is de inpassing van het in het beste plan opgenomen aantal nieuw te realiseren winkels in het centrumgebied van Bilthoven, in relatie tot de nieuwe detailhandelsnota en de mogelijke gevolgen voor de aanpak van winkelcentrum De Kwinkelier.

Over de overwegingen van het College zullen in samenhang met de voortgang van het Centrumplan Bilthoven nadere informaties worden verstrekt tijdens een raadsavond die naar verwachting zal plaatsvinden op 4 juli 2017. (HvdB)