Als openingshandeling worden zoveel mogelijk ballen aan het luchtruim toevertrouwd.
Als openingshandeling worden zoveel mogelijk ballen aan het luchtruim toevertrouwd. Foto: Ron Beenen

Officiële opening van Irene Beach

Algemeen Sport

door Henk van de Bunt

In het weekend van 10 juni was het een drukte van belang op Irene Beach aan de Tweelingen in Bilthoven Naast de beachvolleybaltoernooien (in de eredivisie en 1e, 2e, en 3e divisie) was er de officiële opening van Irene Beach op een prachtige nieuwe locatie. Alhoewel Irene Beach, de grootste outdoor Beachvolleyballocatie van Nederland, al een tijdje in gebruik is werd zaterdag 10 juni de accommodatie officieel geopend door sportwethouder Madeleine Bakker.

Voorzitter van Irene Beach Derk Jan Meijer schetste bij deze gelegenheid in vogelvlucht de geschiedenis: 'In 2009 is Irene Beach begonnen op een veld achter zwembad Brandenburg. Van één veld ging men naar drie, vijf en uiteindelijk 6 velden. En … al snel weer te klein voor het groeiend aantal leden. Na lang zoeken en met dank aan met name onze buren korfbalvereniging NOVA en de gemeente De Bilt - en in het bijzonder sportambtenaar Wim Tigelaar - konden we verhuizen naar deze 12 velden. Alles hebben we als Irene Beach zelf aangelegd, waarbij we het geluk hebben met de goede relaties met Fa. Agterberg, die grote ervaring heeft in de aanleg van beachvolleybal-accommodaties'.

Scholen
Meijer vervolgde: 'Op deze locatie hebben we niet alleen meer velden beschikbaar voor meer trainingen en wedstrijden voor onze leden, maar ook kunnen we hier veel meer evenementen houden zoals o.a. voor scholen in De Bilt en grote toernooien en onze vrijdagavondcompetitie met meer dan 80 deelnemende teams samen met de Beach-volleyballers uit Zuilen. We zijn blij dat we inmiddels een aantal spelers hebben die Nederland hebben vertegenwoordigd op EK 's en WK' s voor de jeugd en we hebben nu ook spelers in Oranje jeugd. We vinden het geweldig dat we dit weekeinde vier toernooien kunnen houden, waarvan de eredivisie samen met gemeente Utrecht. We zijn ook trots dat we volgend jaar als Irene Beach een rol gaan vervullen tijdens het EK Beachvolleybal in NL. We zijn door de gemeente Utrecht en de Nevobo gevraagd om de velden van Irene Beach beschikbaar te stellen als trainingsveld voor de teams die in Utrecht deelnemen aan het EK. Mede dankzij onze gemeente zal Irene Beach een grote rol spelen in de organisatie van het EK beachvolleybal'.

Ballen
Wethouder Madeleine Bakker constateerde vervolgens, dat voorzitter Derk Jan Meijer in zijn openings- c.q. welkomstwoord al veel had genoemd en dat zij alleen maar kon vaststellen deze woorden te willen onderstrepen. Vervolgens lukte het de Biltse sportwethouder onder luid applaus meerder ballen aan het luchtruim toe te vertrouwen.

Onder toeziend oog van voorzitter Derk Jan Meijer en applaus van anderen slaat Madeleine een aantal ballen richting korfbalburen NOVA.