De Bilt in Debat over verkeer

Algemeen Algemeen

Het Lichtruim presenteert De Bilt in Debat, een serie avonden waarin met elkaar wordt gedebatteerd over de samenleving en wat men wil veranderen. De Bilt in Debat is een initiatief Het Kunstenhuis en Bibliotheek Idea, de presentatie is in handen van Bart van Gerwen.

Op 13 juni is het tweede debat met als thema 'mobiliteit en verkeer'. De eerste De Bilt in debat was een succes. 'Wat is normaal?' was de vraag en er volgde een boeiende discussie. Nu gaat men met elkaar in debat over verkeer en mobiliteit. Het kan gaan over bijv. de bereikbaarheid van winkels en bedrijven. De parkeergelegenheid en het openbaar vervoer zijn belangrijk en ook de verkeersveiligheid in De Bilt in het algemeen. Kunnen kinderen veilig van en naar school, hun sport- of muziekles en hoe verbetert men de mobiliteit in deze gemeente?

Er wordt begonnen met een paneldiscussie. Bart van Gerwen legt daarna stellingen voor, zodat de discussie kan worden aangegaan. Wie een mening heeft over mobiliteit en verkeer in de gemeente De Bilt is van harte welkom op 13 juni van 20.00 tot 22.00 uur in Theaterzaal Het Lichtruim, Planetenbaan 2 Bilthoven. De toegang is gratis; aanmelden kan per e-mail: mkamphuis@ideacultuur.nl