Sissy Verspeek spreekt over het belang van duurzaam bouwen.
Sissy Verspeek spreekt over het belang van duurzaam bouwen.

Biltse aannemers geïnteresseerd in Biobased Bouwmaterialen

Algemeen Algemeen

Op 1 juni kwamen 14 Biltse mensen, werkzaam in de bouw, bij elkaar op een inspiratiebijeenkomst over bouwen met biobased materialen. Het doel was stil te staan bij alternatieve milieuvriendelijke bouwproducten. Het gaat dan o.a. om materialen die na winning weer eenvoudig aangroeien.

Een voorbeeld is stro; stro heeft goede isolerende eigenschappen, is bijzonder brandveilig en de kosten voor bouwen met stro zijn vergelijkbaar met traditionele bouwvormen. Sissy Verspeek, project adviseur bij Agrodome, een kenniscentrum voor duurzaam en biobased bouwen, sprak over het belang van duurzaam bouwen. Het geeft gezonde en comfortabele gebouwen. Het voorkomt uitputting van grondstoffen, het is vaak CO2- neutraal en de materialen zijn herbruikbaar, terwijl de kosten echt niet hoog hoeven te zijn. Ook ging zij in op de technische aspecten van de biobased materialen.

Samen voor De Bilt
Afgesproken is dat Samen voor De Bilt in het najaar een excursie organiseert naar een huis dat gebouwd is met biobased materialen. Vervolgens zal Samen voor De Bilt een bijeenkomst voorbereiden over circulair demonteren. De gemeente De Bilt wil de circulair-economie stimuleren en gaf Samen voor De Bilt de opdracht om rond dit thema diverse bijeenkomsten te organiseren. Op 27 juni 2017 is er een speciale bijeenkomst over Circulair Inkopen. Het RIVM zal dan vertellen hoe je dat als bedrijf of maatschappelijke organisatie het beste kunt doen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via joanne@samenvoordebilt.nl