Kamerkoor De Bilt met accordeonensemble.
Kamerkoor De Bilt met accordeonensemble. Foto: Reyn Schuurman

Liefdestango in Immanuelkerk

Algemeen Muziek

Woody Allen zei het al: 'Ik ben hopeloos verliefd. Nu nog een meisje vinden dat met mij die gevoelens wil delen'.

In het afwisselende programma over de liefde, op zondag 21 mei, was het meisje snel gevonden: van alle kanten werd zij bezongen, geprezen, vereerd en aangeroepen door het Kamerkoor De Bilt. Van het prachtige 'Love' van Edward Elgar tot 'Adios Nonino', en van Piazzolla tot Drie Schuintambours: het publiek genoot er volop van.

Het met prachtig scherpe dynamische contrasten begeleidende Accordeonensemble Opus I, onder leiding van de zeer orkestraal en lyrisch dirigerende Eric Vermaak, vormde een aangename afwisseling op het prima zingende kamerkoor, dat in de heerlijke akoestiek van de Immanuelkerk volop tot zijn recht kwam. Compliment ook aan dirigente Inge Westra, die het koor al vanaf de oprichting in 1981 weet te inspireren, en in dit concert de zangers, gezeten op kussens op de grond, zelfs van achter uit de kerk naar zuivere en vocaal vloeiende a capella-prestaties wist te leiden.

Het gezamenlijk voorgedragen Evviva Bacco (Andriessen) en Libertango (Piazzolla) waren een feest om naar te luisteren en het publiek dwong terecht een herhaling ervan af.     (Peter Schlamilch)