Lokale omroepen gaan samenwerken

Algemeen Algemeen

De lokale omroep uit De Bilt, die programma's en andere mediadiensten verzorgt onder de naam RegioTV De Bilt en Roulette FM, gaat intensief samenwerken met Slotstad RTV, de lokale omroep van de gemeenten Zeist en Bunnik.

Beide omroepen blijven bestaan met het op de eigen gemeenten en kernen gerichte aanbod, maar krijgen hetzelfde bestuur. De bestuurs-samenwerking wordt verankerd in de nieuwe stichting Publieke Mediadiensten Bunnik, De Bilt en Zeist. Er ontstaan door de samenwerking voordelen op het gebied van het uitwisselen van programma's, het samen verzorgen van aanbod via de websites en sociale media, het delen van apparatuur en faciliteiten en het vergroten van de reclame-inkomsten.

Bij de omroepen samen zijn momenteel ongeveer 65 vrijwilligers actief. RegioTV De Bilt, Roulette FM en Slotstad RTV gaan de inwoners van de drie gemeenten in de toekomst nog beter informeren over wat er in hun wijk en woonplaats speelt. Ook willen zij meer inwoners actief betrekken bij het verzorgen van lokaal media-aanbod en zo de burgers een stem geven, en hierdoor bijdragen aan een levendige lokale democratie. De beide voorzitters Gerrit Bakker (De Bilt) en Bodes de Vries (Zeist-Bunnik): 'Mensen zijn vaak erg betrokken bij wat er vlakbij om de hoek gebeurt. Het is onze ambitie om daar nog beter op in te spelen. Dit verbindt inwoners. Wij willen een journalistiek platform voor nieuws en discussie aanbieden'.