Denk mee over veiligheid

Algemeen Algemeen

Woninginbraak. Autokraak. Lastig gevallen worden op straat. Men vindt het niet prettig en in sommige gevallen zet zo iets een heel leven op zijn kop. Samen met de politie zet de gemeente er op in om criminaliteit de kop in te drukken. En u kunt helpen.

De gemeente legt haar prioriteiten vast in een zogenaamd Integraal Veiligheidsplan. Nu is de gemeente bezig om zo'n plan voor de jaren 2018-2022 op te stellen. Ze kijkt hierin naar landelijke en regionale ontwikkelingen en stemt dat af met haar veiligheidspartners zoals openbaar ministerie, politie en maatschappelijke organisaties. Dit plan op hoofdlijnen werkt de gemeente ieder jaar uit in een uitvoeringsplan; zo blijft het beleid actueel en houdt de gemeente de vinger aan de pols. In het uitvoeringsplan staan die activiteiten, die dat jaar belangrijk zijn of extra aandacht nodig hebben.

Veiligheidsgevoel
Als inwoner kunt u aan het gemeentelijk veiligheidsbeleid bijdragen. Want harde, objectieve cijfers over typen criminaliteit krijgen betekenis als bekend is hoe men de veiligheid in onze gemeente ervaart. Niet iedereen beleeft een incident op dezelfde wijze. Ook het veiligheidsgevoel geeft richting bij het stellen van prioriteiten voor de komende jaren.

Enquête
Dus wat vindt u belangrijk? U kunt vanaf 15 mei uw mening kwijt via de gemeentelijke website op www.debilt.nl/veilig. Invullen duurt een paar minuten. De belangrijkste conclusies uit de enquête verwerkt de gemeente in het Integraal Veiligheidsplan 2018-2022. Dit plan vindt u vanaf het najaar op de gemeentelijke website. De enquête sluit op maandag 5 juni.

Aanvragen papieren versie
Bent u niet zo handig met de computer, dan stuurt de gemeente u een papieren versie toe inclusief antwoordenvelop. De enquête kunt u telefonisch aanvragen bij Remco Pot van de gemeente via (030) 22 89 411 of e-mail veiligheid@debilt.nl.