Het wijkteam van de PvdA op bezoek in De Bilt.
Het wijkteam van de PvdA op bezoek in De Bilt.

Kleiner wonen is duurder

Algemeen Algemeen

Er staan prachtige en vooral ruime woningen in de wijken rondom het HF Witte centrum in De Bilt. Nu van veel oorspronkelijke bewoners van deze wijk de kinderen het huis uit zijn, zouden zij wel kleiner willen wonen. Dat is in de meeste gevallen duurder en daardoor voor velen onbereikbaar.

Tijdens het wijkbezoek van het PvdA-wijkteam aan de buurt bij het HF Witte Centrum bleken de bewoners vrijwel zonder uitzondering tevreden met hun leefomgeving. De meeste buurtbewoners wonen prettig in deze buurt, die mede gekenmerkt wordt door een grote verscheidenheid aan mensen wat inkomen en afkomst betreft. Vandaar dat de mensen graag in deze zelfde buurt zouden willen blijven wonen als ze de stap maken naar een kleinere woning. Die zijn voor de meeste inwoners van dit gebied echter duurder waardoor zij die stap niet aandurven. En dat is jammer want daardoor komen deze ruime gezinswoningen veel te laat pas weer vrij voor nieuwe gezinnen.

Nobelprijs
De bewoners van dit deel van De Bilt waar de meeste straten naar Nobelprijswinnaars zijn genoemd, kijken er naar uit dat het veldje bij de sporthal bebouwd gaat worden. Zeker nu dat geen tijdelijke woningen meer betreft. Wel wil men graag van het begin af aan meedoen bij het ontwikkelen van de plannen en de indeling van het bouwterrein. Behoud van het groen en een goed hondentoilet staan daarbij bovenaan het verlanglijstje van deze buurt.

Verkeer
Net als bij andere wijkbezoeken vertelden de bewoners al snel over hun zorgen wat de verkeersveiligheid betreft. Zeker nu de plannen voor het doortrekken van Prof. Asserweg naar de rotonde op de Biltse Rading werkelijkheid lijken te worden is men bezorgd. Nu al wordt er op de Looydijk en de Asserweg vrij hard gereden, men is bevreesd dat als er aan die zijde van De Bilt een nieuwe ontsluiting komt, dat alleen maar erger wordt.

Inzicht
Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter PvdA De Bilt en vast lid van het PvdA wijkteam: 'Dit wijkbezoek heeft ons weer een beter inzicht gegeven in wat de bevolking van De Bilt van de gemeente verwacht. Betaalbaar wonen en de verkeersveiligheid staan daarbij voorop. Deze bezoeken helpen ons zeer bij het opstellen van een goed programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, waarin de wensen van de bevolking van de Biltse dorpskernen duidelijk door zullen klinken'.       (Geert Slot)