Lopen voor Parkinson Fonds

Algemeen Algemeen

Al weer voor de vijfde maal organiseert de George In der Maur Beterlopenwinkel samen met Wandelsportvereniging Jong & Vrolijk de Beter Lopen Parkinson Wandeltocht. Deze recreatieve wandeltocht gaat plaatsvinden op zaterdag 3 juni.

Er kan gekozen worden uit meerdere afstanden te weten: 3, 5, 10, 15, 20, 25 of 30 km. De route voert langs o.a. fraaie plekjes in het Utrechtse Groenekan, het natuurgebied Ruygenhoek en langs de fraai gerestaureerde molen Geesina.

Opbrengst
De opbrengst van uw inschrijving, die slechts 6 euro per persoon bedraagt, komt ten goede van de Stichting ParkinsonFonds. Met deze bijdrage kan het ParkinsonFonds onderzoek financieren om uiteraard een geneesmiddel tegen deze ziekte te vinden, echter ook om de levenskwaliteit van Parkinsonpatiënten te vergroten. Een groot aantal mensen in Nederland (55.000) heeft te kampen met de ingrijpende ziekte van Parkinson; een ziekte, waarbij zenuwcellen die dopamine aanmaken in de hersenen langzaam afsterven. Hierdoor kunnen boodschappen van de hersenen niet meer worden doorgegeven aan de spieren.

Doel
De Stichting ParkinsonFonds houdt zich bezig met het bevorderen en financieren van medisch wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte, en steunt patiënten en hun families om de gevolgen van de ziekte draaglijker te maken. De Stichting ParkinsonFonds heeft een ANBI-status zodat u weet dat het geld op de juiste plek terecht komt. Inschrijven kan in de George In der Maur Beterlopenwinkel (Kon. Wilhelminaweg 497, Groenekan) van 09.00 tot 13.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid en verdere faciliteiten zoals toiletten en EHBO. De koffie en/of thee is gratis. Men kan geheel vrijblijvend ook even rondkijken in de schoenenwinkel en kennis maken met de ruime sortering wandelschoenen. Ook is het mogelijk om een gratis voetenscan te laten uitvoeren waarbij een duidelijk zicht ontstaat op eventuele voetproblemen.