Volgend seizoen mag DOS zich onder de nieuwe trainer Andreas van Grootheest gaan meten met de top van korfballend Nederland.

DOS bekroont jubileum met promotie naar Hoofdklasse

Met de vierde veldtitel in vijf seizoenen zet DOS (Westbroek) een ongelooflijke prestatie neer. Door het laatste kampioenschap jl. zaterdag promoveert DOS naar de Hoofdklasse en mag zich volgend seizoen meten met de 25 beste korfbalclubs uit Nederland.

In de laatste wedstrijd tegen Drachten was een gelijkspel voldoende, maar DOS ging tegen de hekkensluiter vol uit de startblokken. Drachten - de enige vereniging, die entree heft in het veldkorfbal - was al gedegradeerd en wilde wel haar sportieve plicht doen, maar kwam veel te kort. DOS had afgesproken dat in de tropische temperaturen een Quick start de beste tactiek was. Dat bleek ook want halverwege de eerste helft had DOS al vijf doelpunten verschil en zakte de motivatie van de thuisploeg beetje bij beetje verder weg. Bij rust had DOS de voorsprong verder uitgebreid naar 5-13.

Na rust
Na rust walste DOS verder over de Drachter thuisploeg heen. Ondanks de hoge temperaturen wilden de aanstaande kampioenen het talrijke publiek een mooie wedstrijd voorschotelen. De thuisploeg moest steeds vaker aan de noodrem trekken om de Westbroekers van scoren af te houden. Dit lukte in het geheel niet, want elke speler van DOS wist de korf te vinden. Met een mooie en alleszeggende 12-28 overwinning behaalde DOS de grootste overwinning van het seizoen, maar veel belangrijker de promotie naar de Hoofdklasse. Coach Steven Brink nam zo na drie uiterst succesvolle seizoenen afscheid met drie veldtitels en twee zaaltitels.