Het kampioensteam van Nova.
Het kampioensteam van Nova.

Nova pakt met monsterscore opnieuw het kampioenschap

Algemeen Sport

In de laatste wedstrijd van het seizoen kon Nova de kroon zetten op een voortreffelijk en uniek seizoen. Op eigen veld was DSO uit Alkmaar de laatste te nemen horde op weg naar een tweede kampioenschap dit seizoen.

De Biltse formatie maakte geen fout en besliste daarmee definitief de competitie. De manier waarop was indrukwekkend. 45 keer wist Nova de korf te vinden. 'Drie weken terug legden wij eigenlijk al de basis, door tegen Dindoa een goed resultaat af te dwingen. Dat het seizoen echter op deze manier eindigt, op laatste speeldag, is onvergetelijk', aldus vertrekkend coach Wouter van Brenk.

De wedstrijd werd onder tropische omstandigheden gespeeld. Nova toonde zich vanaf de start zeer gretig en wilde in stijl de titel pakken. Met rust stond er al een 22-7 stand op het scorebord. DSO scoorde ook zeker een aantal punten mee, maar op Nova stond vandaag geen maat. De afscheidnemende Jaco Schippers schoot van afstand score 40 op het bord en kreeg niet veel later een staande ovatie tijdens zijn publiekswissel. Ook A-junior Lotte Keuning (onlangs 17 geworden) kreeg een wissel; zij liet deze dag 8 velddoelpunten noteren. Sanne van Kouterik, dit seizoen geteisterd door een langdurige blessure, kon zodoende ook nog haar minuten meepakken en tot scoren komen. Eindstand: 45-18.

Zonder
Het hele seizoen is Nova zonder nederlaag gebleven, wat inmiddels heeft geleid tot een ongeslagen reeks van 31 achtereenvolgende competitiewedstrijden. In het seizoen 2017/2018 zal de Biltse formatie zowel op het veld als in de zaal uit gaan komen in de 1e klasse. Afscheid werd er na afloop genomen van speler Jaco Schippers, teammanager Roely Kuus en coach Wouter van Brenk. Jaco is twee jaar geleden teruggekeerd in de hoofdmacht van Nova en, zowel binnen- als buiten de lijnen, van grote waarde geweest voor de hele selectie. Hij gaat nu meer tijd vrijmaken om tal van andere hobby's op te pakken.

Energie
Roely heeft gedurende vele jaren in diverse rollen (waaronder de afgelopen vier jaar teammanager bij Nova 1) veel energie gestoken in Nova. Zo heeft zij o.a. recentelijk in de zaal met veel passie Nova 3 als interim-coach het kampioenschap bezorgd. Roely zal nooit helemaal verdwijnen, want Roely is Nova. Wouter maakt na drie seizoenen (en vier kampioenschappen) met Nova1 in augustus de overstap naar 1e klasser MIA uit Amersfoort. 88 competitiewedstrijden speelde Nova 1 onder zijn leiding; 69x winst, 5x gelijk, 14x verlies. Na 10 jaar keert Nova terug in de 1e klasse, waarmee onder leiding van opvolger Tom Rickli een nieuw hoofdstuk begint.    
(Laura Rademakers)