Met man, vrouw en macht ging men in 2016 de helling af.
Met man, vrouw en macht ging men in 2016 de helling af. Foto: Walter Eijndhoven

Lustrumeditie Zeepkistenrace

Algemeen Algemeen

Zaterdag 10 juni wordt voor de vijfde keer de Biltse Zeepkistenrace georganiseerd door de Ronde Tafel Bilthoven. Een dag voor jong, oud en het goede doel.

De lustrumeditie van de zeepkistenrace vindt ook dit jaar weer plaats midden in het centrum van Bilthoven en wordt deze keer gecombineerd met een heus Kids Festival. Net als de voorgaande jaren belooft het een onvergetelijke dag te worden. Naast de race zullen er veel andere activiteiten zijn zoals springkussens, ponyrijden, schminken, springkussens en verschillende oudhollandse spelen. Ook voor de maag is er veel aanbod voor zowel de lunch als het avondmaal voor een dag vol familieplezier. Om een indruk te krijgen van de Zeepkistenrace zie nadere informatie op www.biltsezeepkistenrace.nl.

Schoolprijs
Naast prijzen voor de mooiste en snelste zeepkist is er een mooie schoolprijs, voor de school met de beste, leukste en snelste deelnemers. In de afgelopen 4 jaar zijn de Julianaschool en de Werkplaats in de prijzen gevallen. Hoe leuk is 't als jullie school aan dit rijtje kan worden toegevoegd? De kunst is om veel teams namens jullie school te laten deelnemen. Het maken van de kist is erg leuk maar kost wel wat tijd, dus schakel handige ooms, timmerende opa's of oma's met verftalent in om de snelste en/of mooiste zeepkist te bouwen. Vorig jaar hebben sommige klassen van de Julianaschool een eigen kist gebouwd.

Aanmelden
Aanmelden kan op www.biltsezeepkistenrace.nl of stuur een email naar: info@biltsezeepkistenrace.nl. De Biltse Zeepkistenrace heeft zich inmiddels al vier keer eerder een gezellige dag getoond voor jong en oud. Een dag van (wedstrijd)plezier waarbij steeds een goed doel centraal staat. Dit jaar wordt de Stichting Samen Verder De Bilt gesteund. Een stichting die met de hulp van tientallen vrijwilligers sporten mogelijk maakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij zorgen ervoor dat de meest kwetsbare en afhankelijke burgers van de gemeente kunnen sporten (zwemmen en zaalsport) op hun eigen niveau. Uiteraard wordt er gestreefd naar een zo hoog mogelijke financiële bijdrage voor deze prachtige stichting.            (Philippe Moorman; De Ronde Tafel Bilthoven)