Logo vierklank.nl
Voor alle gasten was (rolstoel-)vervoer geregeld
Voor alle gasten was (rolstoel-)vervoer geregeld
Ouderen

Zonnebloem naar Keukenhof

Donderdag 18 mei verzamelden zich 13 gasten en 13 vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Maartensdijk om een dagje uit te gaan naar de Keukenhof. De weersvoorspelling was niet geweldig maar bij vertrek was het droog en leek het reuze mee te vallen.

Zonder fileleed kwam het gezelschap tegen de middag aan en nadat voor alle gasten een rolstoel was geregeld, wandelde men rustig en genietend van de prachtige bloemen naar het Julianapaviljoen, waar eerst van een kopje koffie en een heerlijke lunch werd genoten. Na de lunch ging ieder zijn eigen weg door het park. Veel bloembedden waren al uitgebloeid maar er bleef toch nog heel veel moois te bewonderen en men genoot toch nog volop van de prachtige perken en lanen en laantjes met strak geschoren coniferen en nog heel veel kleur in de borders en perken.

Parkieten
Ook de volières met rosela- en grasparkieten hadden de volle aandacht maar de grote verrassing waren de Willem Alexanderkas met hoofdzakelijk lelies in de meest fantastische kleuren maar ook hortensia's en nog veel meer prachtige soorten. Als klap op de vuurpijl kwam men in het Beatrixpaviljoen met veel soorten orchideeën in alle maten en kleuren. Na al het moois uitvoerig bewonderd te hebben wandelde men weer rustig terug naar het Julianapaviljoen en werd de dag besloten met koffie en appelgebak. Hierna zocht elke chauffeur zijn eigen gasten en medevrijwilliger op en keerde men moe maar voldaan terug naar Maartensdijk. (Joop Vesters).

Meer berichten