Westbroek houdt open tuinendag

Algemeen Natuur & Milieu

Ronddwalen in de tuinen van de Westbroekse Open Tuinendag op zaterdag 27 mei is een speciale ervaring. Zeven inwoners hebben hun tuin van 10.00 tot 17.00 uur opengesteld voor het publiek.

Bijzonder is dat de tuinen zo verschillend zijn. Je vindt er cultuurtuinen en natuurtuinen, mooi esthetisch vormgegeven tuinen, maar ook biologische milieutuinen; er zijn rozentuinen, boerderijtuinen en 'buitenleventuinen'. Deze grote verscheidenheid is het resultaat van de passies voor tuinieren van de deelnemers: de gedrevenheid waarmee de één unieke rozensoorten verzamelt; de hartstocht van een ander die microklimaten schept die leiden tot zeldzame inheemse plantensoorten.

Ervaar hoe soms tuinen met het wijde polderlandschap verbonden worden; of hoe juist verrassend door middel van een indeling in tuinkamers verschillende plantensoorten gescheiden worden. Zelfs de liefde waarmee taxussen gesnoeid worden is herkenbaar. Kortom de tuinen zijn interessant voor de specialist, maar ook voor wie gespitst is op net dat bijzondere plantje, voor wie de schoonheid van kleurencombinaties zoekt, voor de huis-keuken-en tuin-bezoeker en voor een ieder wie zich wil laten verrassen en verwonderen.

De adressen: Kerkdijk 174 Jos Schrikkema en Wilma Voorneveld, Kerkdijk 174a Wil en Evert de Graaf, Kerkdijk 127 Marjolijn Delver, Kerkdijk 132 Wim Baas en MarianneVolkers, Kerkdijk 106 Marja en Jaap Kalisvaart, Doctor Welfferweg 94 Lies en Paul de Rooij, Kooidijk 29 Arnold en Clasien Timmer.