Logo vierklank.nl
Historie

Nieuwe uitgave Historische Vereniging Maartensdijk

 De omslag van het laatste nummer.
De omslag van het laatste nummer.

Het meinummer van het tijdschrift Sint Maerten van de Historische Vereniging Maartensdijk (HVM) staat, evenals het komende decembernummer, in het teken van het dertigjarig jubileum van de Historische Vereniging Maartensdijk.

Het bestuur heeft de redactie verzocht om in het kader van dat jubileum in de Sint Maertens van dit jaar de ontwikkelingen van de laatste tijd in de diverse dorpskernen van Oud-Maartensdijk in beeld te brengen. In dit nummer zijn dat de kernen Groenekan en Hollandsche Rading. In het decembernummer komen dan Maartensdijk en Westbroek aan de beurt.

Het toeval wil dat collega-vereniging de Historische kring D'Oude School in De Bilt dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. Dat heeft beide verenigingen doen besluiten die jubilea gezamenlijk te vieren met een reeks van evenementen verspreid over dat jubileumjaar. Een overzicht van alle activiteiten, die tezamen het jubileumprogramma vormen, en hun voortgang, treft u aan op de jubileumwebsite: www.vanzoddetotpleiserplaats.nl. Tijdens de goed bezochte en geanimeerde aftrap van de jubileumfestiviteiten op 25 maart 2017 in het gemeentehuis in De Bilt werden ook de geschiedeniscanons van Maartensdijk en De Bilt gepresenteerd. Vanzelfsprekend besteedt dit nummer aandacht aan die Maartensdijkse Canon waaraan Liesbeth du Mee vanaf 2013 intensief heeft gewerkt. Met die canon heeft ze een indrukwekkend stuk Maartensdijkse geschiedenis toegankelijk gemaakt voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale geschiedenis van Maartensdijk.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>