De Bilt houdt politieke markt

Algemeen Algemeen

De gemeente De Bilt houdt zaterdag 20 mei een politieke markt in het gemeentehuis. Die markt wordt gehouden van 11.00 tot 15.00 uur. Om 11.15 uur opent plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Frans Poot de markt. Er zijn kramen met raadsleden, commissieleden en andere vertegenwoordigers van de fracties en politieke partijen in de gemeenteraad van De Bilt. Dit zijn: Beter De Bilt, Bilts Belang, CDA, ChristenUnie, D66, Fractie Schlamilch, GroenLinks, PvdA, SGP, SP en VVD.

Op 21 maart 2018 zijn er Gemeenteraadsverkiezingen; dan is nu het moment om in contact te komen met de verschillende partijen. Er is altijd behoefte aan mensen die meedenken en meedoen. En dat kan op verschillende manieren: door actief mee te denken als lid, met commissiewerk of bestuurswerk, en als lid van de gemeenteraad.

Discussie
De markt is niet ingericht voor discussies over de politieke actualiteit. Het doel van de politieke markt is om inwoners laagdrempelig te laten kennismaken met de ideeën van de verschillende partijen in de gemeenteraad en de mogelijkheden om maatschappelijk actief te worden. Misschien wel politiek actief, maar ook voor andere activiteiten zoals organisatie van en communicatie over politieke evenementen en debatten.

!