Acteur Diederick Vollenga (die de titelrol van Don Quichot speelt) onderweg in het Biltse winkelcentrum aan de Hessenweg.
Acteur Diederick Vollenga (die de titelrol van Don Quichot speelt) onderweg in het Biltse winkelcentrum aan de Hessenweg. Foto: Jan Erik Kant

Don Quichot op Landgoed Eyckenstein

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Hoe zou men reageren wanneer men vandaag iemand te paard tegen komt in het winkelcentrum, gekleed in een harnas en op zoek naar het kwaad om het te verslaan? Is er in onze maatschappij nog ruimte voor een dolende ridder zonder vrees of blaam?

Deze vragen stellen wij aan Renate Bruineman, één van de PR-medewerkers van Theater in 't Groen: 'Laat u verrassen en kom naar de jubileumvoorstelling van Theater in 't Groen!. Dit jaar spelen we in samenwerking met de Koninklijke Biltse Harmonie in het park van landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. Maar liefst 12 muzikanten maken deel uit van de voorstelling en zorgen zo voor de juiste sfeer'.

Verhaal
Renate Bruineman en Ingrid Oude Lenferink verzorgen samen met Tien Thomassen het publiciteitsteam. Renate vertelt: 'Regisseur Timon Blok maakte van het wereldberoemde verhaal 'Don Quichot van Miguel Cervantes een eigentijdse bewerking. Don Quichot belandt samen met zijn trouwe knecht Sancho Panza in een Spaans tapasrestaurant. Daar brengt hij zijn ridderidealen in de praktijk. Hij weet de aanwezige restaurantgasten zo te inspireren dat ze zich verliezen in hun fantasie. Maar dromen blijken gevaarlijk te worden als werkelijkheid en fantasie steeds meer door elkaar heen gaan lopen'.

Cast
De cast bestaat uit Ida Boogaard, Ida Copijn, Sonja Copijn, Fransien Godeke, Jeroen van Hezik, Froydis Ihle, Brigitte Kant, Luuk van der Linden, Cora Oostveen, Ilja Raspe, Jeroen Velthuizen, Merlijn Vencken, Thomas Vencken, Diederick Vollenga, Daphne de Wild, Berend de Wild en kinderen van basisschool De Nijepoort te Groenekan. De regie is in handen van Timon Blok en assistente: Liselotte Donkers. Anne Holvast en Piet Hein Copijn bemensen het productieteam. Beiden zijn mannen van het eerste uur bij TihG en hebben heel veel ervaring in de productie en Logistiek. Francis de Bruijne coördineert de costumières en het logistieke gebeuren op locatie.

Locatie
Don Quichot wordt gespeeld in het park van landgoed Eyckenstein in Maartensdijk. De ontvangst is bij het ernaast gelegen Koetshuis, Dorpsweg 195. De speeldata en aanvangstijden zijn woensdag 14 juni tot en met zaterdag 17 juni met avondvoorstellingen om 20.30 uur. Men is welkom vanaf 19.45 uur bij Het Koetshuis. Op zondag 18 juni is er een middagvoorstelling met aanvang 15.00 uur. Dan is Het Koetshuis open vanaf 14.15 uur.

Kaarten
Toegangskaarten voor 'Don Quichot zijn vanaf medio april 2017 te koop in de webwinkel via www.theaterinhetgroen.nl/kaartverkoop (zelf uitprinten en meebrengen) en vanaf 22 mei 2017 ook bij Fa. van der Neut, Groenekanseweg 5/13 in Groenekan, bij Primera, Maertensplein 24 in Maartensdijk, bij de Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1 in Bilthoven en bij Bouwman Boeken aan de Hessenweg 168 in De Bilt. Voor deze verkooppunten geldt: telefonisch reserveren niet mogelijk en op alle adressen graag contant betalen met gepast geld. Meer informatie en contact: www.theaterinhetgroen.nl.