De open dag op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 13.00 uur vindt plaats op Molenkamp 48 De Bilt, gelegen aan de parkeerplaats achter supermarkt Dirk van de Broek.
De open dag op zaterdag 13 mei van 11.00 tot 13.00 uur vindt plaats op Molenkamp 48 De Bilt, gelegen aan de parkeerplaats achter supermarkt Dirk van de Broek. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Open Dag Voedselbank De Bilt

Algemeen Algemeen

Op zaterdag 13 mei organiseert Voedselbank De Bilt een open dag in haar pand aan de Molenkamp 48. Iedereen die met eigen ogen wil zien hoe de Voedselbank werkt is van harte welkom tussen 11.00 en 13.00 uur. Bezoekers worden ontvangen door de vrijwilligers van Voedselbank De Bilt. Zij kunnen het uitgiftepunt en het magazijn bezichtigen, rondgeleid worden en antwoord krijgen op hun vragen.

Voor toegang tot de open dag wordt bezoekers gevraagd een symbolische bijdrage te leveren in de vorm van een houdbaar product. Dit zijn levensmiddelen zoals een pak rijst, -pasta of blikgroente. Maar ook andere levensmiddelen die wellicht ongebruikt in de kast liggen, zijn een welkome bijdrage.

Financiële nood
Voedselbank De Bilt geeft in de gemeente zo'n 70 voedselpakketten uit aan gezinnen in financiële nood. De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket. Naast de uitgifte van voedselpakketten aan mensen die onder de armoedegrens leven, wordt hiermee ook verspilling van voedsel tegengegaan. Voedselbank De Bilt is uiteraard ook blij met een financiële ondersteuning.