Historische Vereniging Maartensdijk op excursie

Algemeen Historie

De excursie van de Historische Vereniging Maartensdijk is dit jaar op 20 mei naar het Streekmuseum Vredegoed. Het museum verhaalt over de geschiedenis van de omgeving Vecht en Plassengebied. Zie ook www.vredegoed.nl.

Deelnemers worden om 10.00 uur verwacht bij het museum en de excursie eindigt om ongeveer 16.00 uur. Er is een tentoonstelling te zien over de veenderij en verdere ontginning. Ook kan er een rondwandeling worden gemaakt en wordt er de lunch gebruikt. Vervolgens wordt er een boottocht gemaakt met een fluisterboot door de polder, waarbij door Bert van der Tol tekst en uitleg wordt gegeven over de ontwikkeling van het gebied en de flora en fauna. Bert is natuurgids met bijzonder grote kennis van dit gebied. Het is zonder meer de moeite waard om zijn verhaal te beluisteren en van de natuur te genieten.

Er is nog ruimte ook voor niet leden tegen kostprijs hieraan deel te nemen. Gezien het feit dat Tienhoven gemakkelijk per auto te bereiken is, is het aan te raden met elkaar te carpoolen. Aanmelding kan uiterlijk tot 4 mei bij penningmeester Gé Veldhuijzen via info@historischeverenigingmaartensdijk.nl.