Maatschappelijke stage 8

Algemeen Jeugd

Van 8 t/m 10 mei gaan leerlingen van de Werkplaats hun maatschappelijke stage lopen. Een groep loopt in tweetallen mee bij een organisatie en anderen lopen stage in een groep.

Deze groepen helpen elke dag bij een andere activiteit of klus. Ze gaan bijvoorbeeld maandag helpen bij de voorbereidingen voor theaterfestival Vuurol, dinsdag pannenkoeken bakken voor bewoners van de Koperwiek en woensdag een ochtendje tuinieren in de moestuin van Biltse Biet.

Maatjes
Dit jaar gaat ook een grote groep leerlingen helpen bij het maatjesproject van Mens met Elkaar. Deze leerlingen worden maatje voor één dag. Op maandag 8 of dinsdag 9 mei worden zij gekoppeld aan een oudere. De groep start 's ochtends om 9.15 uur bij Mens De Bilt. Daar krijgen ze meer informatie over het maatjesproject en over de ouderen die ze gaan bezoeken. Daarna gaan ze uiteen in tweetallen en dan zullen ze met iemand gaan wandelen, een kopje koffie drinken of een spelletje spelen.

Vrij
Voor de dinsdag zijn nog een paar plekken vrij (om bezoek van scholieren te ontvangen). Men kan zich hiervoor aanmelden bij Mens met Elkaar; mensmetelkaar@mensdebilt.nl of tel. 030 7440595.