Peuteropvang via U-pas voor éénverdieners

Algemeen Algemeen

Vanaf 1 mei 2017 kunnen peuters van éénverdieners zonder kinderopvangtoeslag met een U-pas toch gebruik maken van peuteropvang. Gezinnen waarvan één ouder een inkomen heeft, krijgen via de regeling gemiddeld twee dagdelen peuteropvang per week vergoed. Peuters vanaf 2,5 jaar kunnen bij iedere geregistreerde kinderopvang- of peuteropvangorganisatie in de gemeente De Bilt terecht.

De regeling is in het leven geroepen om de positieve ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Wethouder Madeleine Bakker: 'Door deze regeling ontstaan meer gelijke kansen voor kinderen. Omdat nu nog meer peuters van goede opvang gebruik kunnen maken, is het risico op een achterstand bij het begin van de basisschool kleiner geworden. Wij zijn blij dat we Biltse peuters deze mogelijkheid kunnen bieden'. Gemeenten ontvangen voor de regeling extra geld van het Rijk. Ouders die van de regeling gebruik maken, betalen een eigen bijdrage van 16,50 euro per maand per kind aan de peuteropvangorganisatie.

Aanvragen
Om in aanmerking te komen voor peuteropvang via de U-Pas kunnen ouders contact opnemen met het consultatiebureau van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) De Bilt of gemeente De Bilt. Daar weet men welke peuter-opvangorganisaties geregistreerd zijn. Het CJG De Bilt is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op tel. 030 2295050. Zie ook www.cjgdebilt.nl. De gemeente De Bilt is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 030 2289411.

U-Pas
De U-Pas is er speciaal voor inwoners met een inkomen tot 125% van het landelijk geldende minimumloon. Met de pas krijgen deze inwoners ook korting op sportieve, recreatieve, culturele en educatieve activiteiten en steeds meer gemeentelijke producten zoals paspoort en identiteitsbewijs. Informatie over de U-pas en een aanvraagformulier vindt men op www.u-pas.nl.